Vuoraa rengasvuoka (2 l) kelmulla. Leikkaa leivistä reunat ohuesti. Puolita viipaleet. Muotoile viipaleita tarvittaessa kakkua kootessasi.
Sulata ravut pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta hyvin. Säästä hieman lohta koristeeksi. Hienonna loppu lohi, ravut ja tilli. Sekoita lohi-raputäytteen ainekset kulhossa.
Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna ruohosipuli. Soseuta herneet sauvasekoittimella. Sekoita kaikki hernetäytteen ainekset kulhossa.
Asettele vuoan pohjalle leipäkerros. Sivele se maidolla ja levitä puolet kalatäytteestä vuokaan. Asettele täytteen päälle leipäkerros, kostuta ja levitä hernetäyte vuokaan. Asettele leipäkerros hernetäytteen päälle, kostuta ja levitä loppu kalatäyte päälle. Lisää vielä leipäkerros, kostuta ja peitä kelmulla. Painele kakku tiiviisti vuokaan. Siirrä jääkaappiin ja anna tekeytyä yön yli.
Poista kelmu pohjan päältä ja kumoa kakku vadille. Poista kelmu kakun pinnalta. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella ja sekoita se varoen kermavaahtoon. Kuorruta ja koristele kakku.
Vinkki: Säästä osa kuorrutteesta pursotettavaksi kakun päälle.
Hyvästi hävikki: Laita ylijääneet leipien reunat leivinpaperille uunipellille. Sivele pintaan öljyä ja mausta mieleiseksi. Paahda 200-asteissa uunissa grillivastuksella, kunnes tikut ovat rapeita.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
403
1687
26,5 g
16,5 g
25,8 g
4,2 g
2,4 g
13,0 g
2,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
herneenversoja,
tilliä,
ruohosipulia,
graavilohta,
sitruunaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli