Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yhden kulhon suklaabrowniekakku

timer-icon60 min
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Superhelpon suklaakakun taikina valmistuu yhdessä kulhossa vain sekoittamalla. Tämä keskeltä kosteaksi jäävä kakku sulaa suussa!

Ainekset

175 g
margariinia
200 g
taloussuklaata
2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1/4 tl
suolaa
3 kpl
kananmunaa
1 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Lisäksi

margariinia
korppujauhoja
1 rkl
kaakaojauhetta (koristeluun)

Kuorrutus (halutessa)

25 g
margariinia
2 rkl
kaakaojauhetta
120 g
(2 dl) tomusokeria
1 rkl
maitoa
nonparelleja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 180 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 22 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.

margariinia
korppujauhoja
2

Paloittele margariini ja suklaa mikronkestävään leivontavuokaan. Sulata täydellä teholla vähän kerrallaan välillä sekoittaen, kunnes seos on tasaista.

200 g
taloussuklaata
175 g
margariinia
3

Lisää sokerit ja suola kuumaan suklaaseokseen. Anna jäähtyä.

1/4 tl
suolaa
2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
4

Sekoita munat suklaaseokseen. Mittaa vehnäjauhot mitta-astiaan. Lisää leivinjauhe jauhoihin. Lisää seos suklaaseokseen. Sekoita tasaiseksi ja kumoa taikina vuokaan. Kypsennä kakkua uunin keskitasolla 30–35 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä kosteaksi. Anna jäähtyä haaleaksi ennen vuoasta irrottamista.

3 kpl
kananmunaa
1 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
5

Siirrä kakku tarjoiluvadille. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta tai kuorruta kakku halutessasi. Kuorrutetta varten sulata rasva mikrossa. Sekoita kaakaojauhe, tomusokeri ja maito rasvaan. Käytä sen verran maitoa, että kuorrutteesta tulee notkeaa. Levitä kuorrute kakun päälle ja koristele nonparelleilla.

1 rkl
kaakaojauhetta (koristeluun)
120 g
(2 dl) tomusokeria
1 rkl
maitoa
2 rkl
kaakaojauhetta
nonparelleja
25 g
margariinia

Vinkki: Voit tehdä taikinan myös ilman mikroaaltouunia. Sulata tällöin ainekset liedellä kattilassa ja tee taikina kattilaan.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 13.6.2019
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

351

1470

20,2 g

8,4 g

38,3 g

33,5 g

1,6 g

3,6 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

korppujauhoja,

nonparelleja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli