Säädä uuni 180 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 22 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.
Paloittele margariini ja suklaa mikronkestävään leivontavuokaan. Sulata täydellä teholla vähän kerrallaan välillä sekoittaen, kunnes seos on tasaista.
Lisää sokerit ja suola kuumaan suklaaseokseen. Anna jäähtyä.
Sekoita munat suklaaseokseen. Mittaa vehnäjauhot mitta-astiaan. Lisää leivinjauhe jauhoihin. Lisää seos suklaaseokseen. Sekoita tasaiseksi ja kumoa taikina vuokaan. Kypsennä kakkua uunin keskitasolla 30–35 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä kosteaksi. Anna jäähtyä haaleaksi ennen vuoasta irrottamista.
Siirrä kakku tarjoiluvadille. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta tai kuorruta kakku halutessasi. Kuorrutetta varten sulata rasva mikrossa. Sekoita kaakaojauhe, tomusokeri ja maito rasvaan. Käytä sen verran maitoa, että kuorrutteesta tulee notkeaa. Levitä kuorrute kakun päälle ja koristele nonparelleilla.
Vinkki: Voit tehdä taikinan myös ilman mikroaaltouunia. Sulata tällöin ainekset liedellä kattilassa ja tee taikina kattilaan.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
351
1470
20,2 g
8,4 g
38,3 g
33,5 g
1,6 g
3,6 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
korppujauhoja,
nonparelleja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli