Ota liha lämpenemään, pakastemaissit sulamaan ja voi pehmenemään huoneenlämpöön noin tuntia ennen ruoanlaittoa.
Valmista cowboy-voi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Hienonna ruohosipuli. Sekoita valkosipulimurska pehmeään voihin. Lisää sitruunamehu, sinappi, mausteet ja ruohosipuli.
Leikkaa tomaattien kantapuolelta viipaleet ja koverra sisus pois pikkulusikalla. Ripottele suolaa tomaattien sisälle. Täytä tomaatit maissilla ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
Sipaise pihvit öljyllä ja grillaa korkealla lämmöllä molemmin puolin yhteensä noin 15 minuuttia. Laita tomaatit grillivuokaan tai -parilalle. Kypsennä grillin reunalla samanaikaisesti pihvien kanssa 15 minuuttia.
Tarkista lihan kypsyys luun vierestä. Anna pihvien levätä 5–10 minuuttia kevyesti foliolla peitettynä ennen viipalointia. Tarjoa täytettyjen tomaattien ja cowboy-voin kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
738
3091
49,0 g
24,5 g
16,0 g
4,8 g
2,8 g
57,0 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukkua ruohosipulia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli