Araukarian eli huonekuusi (Araucaria heterophylla) Vaakasuorasti levittäytyvissä oksissa on pehmeät, sumuttelusta pitävät neulaset. Multa pidetään kohtuullisen kosteana, mutta talviaikaan huonekuusta kastellaan niukasti.
Pieni korallimätäs (Nertera granadensis) | Tuo mieleen kodinonnen, jossa on pieniä keltaisia tai oransseja marjoja. Kasvuoloiltaan kuitenkin kodinonnea vaativampi: kaipaa tasaista kastelua ja viihtyy runsaassa valossa ja huoneilmaa viileämmässä tilassa.
Andrenflamingonkukka (Anthurium Andraenum -ryhmä) | Kasvaa luonnossa tropiikissa, joten tarvitsee runsaasti hajavaloa, kosteutta ja lämpöä. Punainen kukka sopii hyvin esimerkiksi vihreään ruukkuun ja katteeksi sopii antiikinpunainen puuhake. Flamingonkukan lehtiä ei tule sumuttaa, sillä niihin muodostuu helposti läikkiä. Lehdistä voi pyyhkiä pölyt kostealla liinalla.
Muratti (Hedera helix) | Kasvattamista voi kokeilla amppelissa, säleiköissä tai erilaisissa rautalankatuissa. Muratti viihtyy viileähkössä huoneessa. Talviaikaan lämpötila voi olla 10–15 astetta. Kastellaan kasvukaudella säännöllisesti, lepokaudella kasvualusta saa kuivahtaa kevyesti kastelukertojen välillä.
Kultaköynnös (Epipremnum pinnatum) | Viihtyy valossa ja varjossa, ei kuitenkaan suorassa auringonpaisteessa. Liaanimaisesti kasvavan köynnöksen mullan annetaan kuivahtaa kevyesti kasteluiden välillä. Helppohoitoista kasvia voi tuuheuttaa nipistämällä latvaversoja silloin tällöin.
Perhoskämmekkä
(Phalaenopsis) | Aloittelevan orkideaharrastajan valinta. Istutetaan orkidealle tarkoitettuun karikemultaan. Kun juuret täyttävät ruukun, on aika istuttaa kukka uudelleen. Sumuttelu on orkidean mieleen. Lannoitettava joka toisella kastelukerralla laimealla ravinneliuoksella. Orkidea viihtyy lasiruukussa, jossa on rouheinen orkideamulta ja juuret ovat näkyvillä.
Anopinkieli (Sansevieria trifasciata) | Sopii aloittelijalle tai helppohoitoisuudesta pitävälle, sillä sietää ajoittaisia laiminlyöntejä. Anopinkieltä ei kannata laittaa altakasteluruukkuun, jotta juuret eivät mätäne tasaisesta kosteudesta. Kasvin mullan annetaan kuivahtaa kasteluiden välillä.
Juurakkovehka (Alocasia) | Lehdet ovat tummanvihreät ja aaltoreunaiset, ja niissä on kirjava raidoitus. Kasvi vaatii lähes tropiikin olot, joten mullan tasainen kosteus ja lämpötila ovat kasville mieleen. Liiallista kastelua tulee varoa, sillä juurakko on herkkä mätänemään.
Kivikasvi (Lithops) | Näyttää hauskalta pieneltä kiviryhmältä. Kivikasvin kasvattaminen voi olla hieman konstikasta, sillä kasvi mätänee helposti liian runsaasta kastelusta. Lepokaudella kasvi saa olla kokonaan ilman vettä. Kasvi vaatii aurinkoisen, paahteisen kasvupaikan.
Kaktukset, rahapuu ja aloe (lääkealoe) | Kaktukset, rahapuu ja aloe ovat kasveja, jotka sopivat hyvin kastelun helposti unohtavalle hoitajalle.
Pullojukka (Nolina recurvata) | Varastoi vettä pulleaan varteensa. Pullojukka on oppinut elämään pitkiäkin aikoja ilman kastelua, ja se kannattaakin istuttaa kaktusmultaan.
Käpypalmu (Cycas revoluta) | Käpypalmu ei ole nimestään huolimatta palmu. Helppohoitoinen, tosin hieman oikukas huonekasvi. Multa kastellaan läpikotaisin ja annetaan sen jälkeen kuivahtaa kunnolla. On kuitenkin muistettava, että liika kuivuus kellastuttaa jäykät, viuhkamaiset lehdet.
Kliivia eli punasarja (Clivia miniata) | Tuo kotiin väriä ja tuoksua. Lehdet kasvavat viuhkamaisesti kahteen suuntaan. Usein kliiviat innostuvat kukkimaan, jos sen antaa kuivahtaa kevyesti kastelujen välillä. Kliivian voi viedä kesäksi ulos varjoisaan paikkaan.