Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kasvikset ja liemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 15 minuuttia.
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää sulatejuusto ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja viimeistele annokset halutessasi siemensekoituksella.
Vinkki: Keitosta saa ruokaisamman lisukkeilla. Kokeile esimerkiksi pähkinöitä, leipäkrutonkeja, sipulirouhetta, paistettua leipä- tai pekonimurua.
Vinkki: Hyvää proteiinilisää keittoon saa pannulla paistetusta tofu- tai nyhtökauramurusta tai paahdetuista kikherneistä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
319
1335
16,8 g
9,3 g
25,0 g
4,8 g
2,5 g
15,0 g
4,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(1 dl siemensekoitusta).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli