Suklaamuffinit ovat herkkua, ja kun taikinaan yhdistää suklaapatukan paloja, tuloksena ovat vieläkin paremmat leivonnaiset! Oheisissa muffineissa käytetään minttuisia Pätkis-paloja, mutta voit kokeilla muffineihin myös omaa lempisuklaatasi.
Suklaiset pätkismuffinit ovat nopeita ja helppoja valmistaa, sillä ainekset vain sekoitetaan yhteen. Ota esiin kaksi kulhoa sekä juomalasi. Toisessa kulhossa sekoitetaan kuivat aineet, toisessa kosteat aineet. Juomalasia tarvitaan siksi, että kananmuna kannattaa rikkoa ensin sinne ja kumota vasta sitten kosteiden aineiden joukkoon – näin varmistetaan se, että kananmuna ei ole pilalla.
Kuivat ja kosteat aineet yhdistetään samaan kulhoon, ja taikinaa sekoitetaan vain sen verran, että ainekset sekoittuvat. Jos taikinaa sekoittaa liian pitkän aikaa, siihen muodostuu sitkoa eli taikinasta tulee hieman venyvää.
Pätkismuffinien taikinan jakaminen vuokiin onnistuu parhaiten kahden ruokalusikan avulla. Pellille mahdollisesti tippuneet taikinaroiskeet voi pyyhkäistä talouspaperilla puhtaaksi ennen kuin pellin nostaa uuniin.