Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Leikkaa suklaat veitsellä karkeaksi rouheeksi.
Mittaa jauhot, sokeri, kaakao, vaniljasokeri ja leivinjauhe kulhoon, sekoita haarukkavatkaimella.
Riko munat juomalasiin. Kaada munat, maito ja öljy puhtaaseen kulhoon ja vispaa tasaiseksi. Lisää seos jauhoseokseen. Sekoita haarukkavatkaimella nopeasti tasaiseksi. Älä sekoita taikinaa liikaa, ettei se sitkisty.
Säästä 1/2 desilitraa rouhittua suklaata muffinien koristeluun. Lisää loput suklaat taikinaan ja sekoita kaapimella.
Levitä muffinivuoat uunipellille. Annostele taikina kahdella lusikalla vuokiin. Ripottele rouhittua suklaata muffinien pinnalle.
Paista muffineja uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä ennen herkuttelua.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
297
1245
14,6 g
3,0 g
35,2 g
22,5 g
1,5 g
5,3 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
10 kpl Amerikan muffinivuokaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli