Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Persimonpavlova

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Täytä rapsakka marenkikakku kinuskijogurtilla ja sesongin hedelmillä. Paahdetut mantelit ja granaattiomenan siemenet tekevät persimonkakusta herkullisen jouluisen.

Ainekset

Marenkipohja

2 dl
sokeria
1 tl
perunajauhoja
4 kpl
kananmunan valkuaisia
1 tl
valkoviinietikka

Täyte

500 g
turkkilaista jogurttia
1/2 dl
kinuskikastiketta

Lisäksi

1 kpl
persimonia
1 kpl
granaattiomena
1/2 dl
mantelilastuja
rosmariininoksia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Piirrä leivinpaperiarkille ruokalautasta apuna käyttäen noin 24 cm:n kokoinen ympyrä. Siirrä paperi uunipellille.

2

Sekoita sokeri ja perunajauhot keskenään. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaisia sähkövatkaimella, kunnes vaahto alkaa muodostua. Lisää sokeriseosta pienissä erissä valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten, kunnes seos on napakkaa ja kiiltävää. Vatkaa lopuksi viinietikka vaahtoon.

2 dl
sokeria
1 tl
perunajauhoja
4 kpl
kananmunan valkuaisia
1 tl
valkoviinietikka
3

Levitä marenkivaahto nuolijalla leivinpaperille piirrettyyn ympyrään. Nosta nuolijalla marenkivaahdon reunoja ja tee keskustasta hiukan matalampi, jotta saat vaahtoon pienen kuopan. Kypsennä marenkipohjaa 150-asteisessa uunissa, alatasolla noin 1 tunti. Laita uuni pois päältä, mutta jätä marenki uuniin toiseksi tunniksi.

4

Sekoita jogurtti ja kinuskikastike keskenään.

500 g
turkkilaista jogurttia
1/2 dl
kinuskikastiketta
5

Huuhtele ja kuori persimon, leikkaa se lohkoiksi.

1 kpl
persimonia
6

Painele granaattiomenaa pöytää vasten hieman, jotta siemenet irtoilevat siemenkalvoista. Halkaise granaattiomena, leikkaa puolikas lohkoiksi ja irrottele siemenet.

1 kpl
granaattiomena
7

Paahda mantelilastuja kuivalla kuumalla pannulla pari minuuttia, kunnes ne hieman ruskistuvat.

1/2 dl
mantelilastuja
8

Laita marenkipohja tarjoiluvadille. Levitä jogurttitäyte marenkipohjalle. Lisää persimonit ja granaattiomenan siemenet. Viimeistele paahdetuilla mantelilastuilla ja rosmariininoksilla. Tarjoa täytetty pavlova heti.

rosmariininoksia
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 14.11.2022
|
Muokattu: 23.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

307

1283

11,7 g

5,7 g

41,3 g

41,3 g

2,3 g

7,7 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl perunajauhoja,

0,5 dl kinuskikastiketta,

rosmariininoksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli