Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillibanaanit

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kuorineen grillatut banaanit ovat superhelppo kesäjälkkäri. Nautiskele kuumat banaanit jäätelön ja marjojen kanssa.

Ainekset

4 kpl
banaania
1/2 l
(½ pkt) vaniljajäätelöä
1/2 tl
kardemummaa
125 g
vadelmia
125 g
pensasmustikoita
1 dl
granola

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pane banaanit kuorineen grilliritilälle tai 225-asteiseen uuniin. Kypsennä noin 20 minuuttia. Banaanit ovat valmiita, kun kuori on mustunut ja sen läpi tihkuu vähän nestettä.

4 kpl
banaania
2

Tee banaaneihin pitkittäiset viillot veitsellä. Avaa banaaninkuoria hieman ja lisää päälle jäätelöä. Ripottele jäätelön päälle kardemummaa. Tarjoa marjojen ja granolan kanssa.

125 g
pensasmustikoita
1/2 tl
kardemummaa
125 g
vadelmia
1 dl
granola
1/2 l
(½ pkt) vaniljajäätelöä

Vinkki: Voit grillata banaanit myös nuotion jälkihiilloksella.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 20.5.2019
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

294

1232

10,5 g

5,5 g

41,5 g

31,3 g

4,8 g

5,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli