Sekoita pehmeä voi, salamilevite ja mehu.
Taputtele maissintähkät kuiviksi talouspaperilla. Leikkaa maissit varovasti isolla, terävällä veitsellä pitkittäin neljään osaan. Sekoita mausteet öljyyn. Voitele maissit ohuelti öljyllä ja grillaa niitä kuumalla grilliritilällä tai parilalla välillä käännellen noin 5 minuuttia, kunnes tähkät ovat kauniin värisiä.
Sivele maissit nduja-voilla.
Vinkki: Voit paistaa maissiribsit myös 225-asteisessa uunissa tai airfryerissa 15–20 minuuttia. Jos haluat maisseihin paahdetun pinnan, pidä maisseja uunin grillivastusten alla muutaman minuutin ajan.
Vinkki: Nduja-tahnojen mausteisuudessa on eroja, joten tahnaa kannattaa lisätä ruokalusikallinen kerrallaan ja tarkistaa maku välissä. Lihattoman version saat käyttämällä salamitahnan tilalla chilitahnaa.
Vinkki: Nduja-voi maistuu myös muiden grilliruokien lisukkeena.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
376
1575
21,5 g
7,7 g
35,3 g
5,5 g
5,3 g
4,5 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli