Halkaise ja kuori kurpitsa. Koverra siemenet ja pehmeä sisus pois lusikalla. Kuutioi, suikaloi tai raasta kurpitsa raastimen karkealla terällä.
Mittaa vesi, etikka ja sokeri kattilaan. Lisää mausteet ja keitä muutama minuutti, kunnes kurpitsa on läpikuultavaa.
Lusikoi kurpitsat liemineen ja mausteineen desinfioituihin lasipurkkeihin, sulje kannet ja anna jäähtyä. Säilytä kurpitsapikkelssi jääkaapissa.
Muokkaa makumaailmaa! Voit esimerkiksi vaihtaa valkopippurit roseepippureiksi. Tai mausta liemi laakerinlehden sijaan kanelitangolla, tähtianiksella tai chiliviipaleilla. Voit lisätä liemeen myös muita kasviksia, esimerkiksi sipulia, paprikaa, porkkanaa tai omenaa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
256
1072
0,5 g
—
44,5 g
41,0 g
11,5 g
4,5 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl Vettä,
2 tl Sinapinsiemeniä,
2 kpl laakerinlehtiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli