Valmista kurkut. Sekoita liemi vedestä, sokerista ja riisiviinietikasta. Huuhtele kurkku ja vedä siitä juustohöylällä pitkiä viipaleita. Huuhtele chili, poista siemenet ja hienonna chili. Upota kurkut, chili ja siemenet liemeen.
Valmista inkiväärimajoneesi. Valuta inkivääristä liemi. Hienonna inkivääri ja yrtti. Sekoita kaikki majoneesin ainekset keskenään.
Säädä uuni 200 asteeseen. Asettele halkaistut sämpylät leivinpaperille pellille leikkuupinta ylöspäin. Poista lohifileestä mahdolliset ruodot. Ripottele suola lohelle. Leikkaa filee neljäksi palaksi nahkoineen. Paahda lohipaloja nahka alaspäin kuumalla pannulla 5 minuuttia. Pane sämpylät uuniin. Käännä lohipalat ja kypsennä vielä 5 minuuttia, kunnes lohi on keskeltä juuri ja juuri kypsää. Tarkkaile kypsyyttä, jotta kala ei kypsy kuivaksi. Ota sämpyläpelti uunista.
Kokoa burgerit pellillä. Levitä kunkin sämpylän pohjalle reilu ruokalusikallinen inkiväärimajoneesia. Nosta kalapala nahka ylöspäin kastikkeen päälle ja vedä nahka pois haarukalla. Lisää inkiväärimajoneesia ja kurkkuja kalan päälle. Aseta sämpylän kansi paikoilleen.
Vinkki! Voit myös grillata lohen ja kuumentaa myös sämpylät grillissä. Kypsyminen riippuu grillin kuumuudesta, joten tarkkaile kalan kypsymistä jo muutaman minuutin jälkeen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
702
2939
46,8 g
10,3 g
30,3 g
18,0 g
2,3 g
39,3 g
3,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 kpl chilipalkoa,
1 dl vettä,
0,5 dl riisiviinietikkaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli