Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Itse tehty vadelmahillo

timer-icon30 min
Fork and knife
1 Litraa
Fork and knife
1 Litraa
Itse tehty vadelmahillo on paras kaveri letuille, kakuille ja ritareille. Mausta hillo vaniljalla tai kokeile rohkeasti muita makuyhdistelmiä.

Ainekset

1 kg
(noin 2 l) vadelmia
1/2 dl
Vettä
1 kpl
Vaniljatanko
6 dl
(0,5 kg) hillosokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Puhdista vadelmat. Laita vadelmat, vesi ja pitkittäin halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kuumenna höyryäväksi. Lisää hillosokeri vähitellen samalla sekoittaen. Keitä hilloa noin 10 minuuttia. Sekoita välillä varovasti. Kuori pinnalle muodostuva vaahto pois.

1 kg
(noin 2 l) vadelmia
1/2 dl
Vettä
1 kpl
Vaniljatanko
6 dl
(0,5 kg) hillosokeria
2

Siirrä kattila pois kuumalta levyltä. Kuori loppu vaahto pois pinnalta. Anna hillon jäähtyä noin 15 minuuttia.

3

Purkita kuuma hillo puhdistettuihin ja kuumennettuihin purkkeihin. Sulje kannet heti, ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen jääkaappiin siirtämistä. Säilytä hillo kylmässä.

Vinkki: Puhdista purkit liottamalla niitä kylmässä vedessä yön yli. Pese ja huuhtele ne hyvin. Kuumenna purkit ja kannet kiehuvassa vedessä. Ajoita purkkien kuumennus siten, että voit nostaa purkit suoraan kattilasta hillolla täytettäväksi.

Huolellisesti puhdistettuihin ja kuumennettuihin tölkkeihin purkitettu hillo säilyy jääkaapissa useita kuukausia.

Mausta vadelmahillo uudella tavalla: ohjeet inkivääri-pippuri-, hunaja-chiansiemen- tai lime-salmiakki-maustettuun vadelmahilloon:

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Satu Kemppainen
Julkaistu: 11.7.2018
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

2545

10653

8,0 g

566,0 g

562,0 g

37,0 g

10,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Vaniljatanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli