Puhdista vadelmat. Laita vadelmat, vesi ja pitkittäin halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kuumenna höyryäväksi. Lisää hillosokeri vähitellen samalla sekoittaen. Keitä hilloa noin 10 minuuttia. Sekoita välillä varovasti. Kuori pinnalle muodostuva vaahto pois.
Siirrä kattila pois kuumalta levyltä. Kuori loppu vaahto pois pinnalta. Anna hillon jäähtyä noin 15 minuuttia.
Purkita kuuma hillo puhdistettuihin ja kuumennettuihin purkkeihin. Sulje kannet heti, ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen jääkaappiin siirtämistä. Säilytä hillo kylmässä.
Vinkki: Puhdista purkit liottamalla niitä kylmässä vedessä yön yli. Pese ja huuhtele ne hyvin. Kuumenna purkit ja kannet kiehuvassa vedessä. Ajoita purkkien kuumennus siten, että voit nostaa purkit suoraan kattilasta hillolla täytettäväksi.
Huolellisesti puhdistettuihin ja kuumennettuihin tölkkeihin purkitettu hillo säilyy jääkaapissa useita kuukausia.
Mausta vadelmahillo uudella tavalla: ohjeet inkivääri-pippuri-, hunaja-chiansiemen- tai lime-salmiakki-maustettuun vadelmahilloon:
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
2545
10653
8,0 g
—
566,0 g
562,0 g
37,0 g
10,0 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Vaniljatanko.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli