Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kikhernecurry

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Helppo kikhernecurry hurmaa aromikkaalla maullaan. Nopea tomaattinen kasviscurry on mukavasti mausteinen, mutta ei lainkaan liian tulinen. Tarjoa curry keitetyn riisin tai naanleivän kanssa.

Ainekset

1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
2 tl
Currya
3 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
1/2 dl
Tomaattipyreetä
1 kpl
Kanelitanko
1/2 tl
Kardemummaa
460 g
(2 pkt à 380/230 g) säilöttyjä kikherneitä
3 dl
maustamatonta jogurttia (esim. turkkilaista tai kreikkalaista)
1/2 dl
persiljaa hienonnettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~11
28
/yht. 11 tuotetta
(hinta Prismassa 05.07.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy kasarissa. Lisää sipulit ja curry. Sekoittele, kunnes sipulit ovat kuullottuneet.

1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
2 tl
Currya
2

Lisää vesi, liemikuutio, tomaattipyree ja mausteet. Anna hautua noin 10 minuuttia.

3 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
1/2 dl
Tomaattipyreetä
1 kpl
Kanelitanko
1/2 tl
Kardemummaa
3

Lisää valutetut ja huuhdellut kikherneet kasariin. Hauduta vielä 10 minuuttia.

460 g
(2 pkt à 380/230 g) säilöttyjä kikherneitä
4

Sekoita jogurtti curryyn ja kuumenna, mutta älä enää keitä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Viimeistele persiljalla. Tarjoa kikhernecurry esimerkiksi riisin kanssa.

3 dl
maustamatonta jogurttia (esim. turkkilaista tai kreikkalaista)
1/2 dl
persiljaa hienonnettuna

Vinkki! Leivo curryn lisukkeeksi helppoa naanleipää.

Miltä maistui?(10 arviota)
Resepti:
Anu Brask, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

524

2195

15,8 g

4,0 g

57,5 g

6,5 g

12,5 g

31,5 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Currya,

1 kpl Kanelitanko,

0,5 tl Kardemummaa,

0,5 dl persiljaa hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli