Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy kasarissa. Lisää sipulit ja curry. Sekoittele, kunnes sipulit ovat kuullottuneet.
Lisää vesi, liemikuutio, tomaattipyree ja mausteet. Anna hautua noin 10 minuuttia.
Lisää valutetut ja huuhdellut kikherneet kasariin. Hauduta vielä 10 minuuttia.
Sekoita jogurtti curryyn ja kuumenna, mutta älä enää keitä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Viimeistele persiljalla. Tarjoa kikhernecurry esimerkiksi riisin kanssa.
Vinkki! Leivo curryn lisukkeeksi helppoa naanleipää.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
524
2195
15,8 g
4,0 g
57,5 g
6,5 g
12,5 g
31,5 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Currya,
1 kpl Kanelitanko,
0,5 tl Kardemummaa,
0,5 dl persiljaa hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli