Lämmitä maito ja jogurtti kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva nesteeseen, lisää suola ja sokeri. Alusta jauhot taikinaan, lisää öljy ja vaivaa noin 5 minuuttia. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi.
Säädä uuni kuumenemaan 250-asteiseksi. Jätä tyhjä pelti uuniin kuumennuksen ajaksi. Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle, vaivaa taikina tasaiseksi ja pyörittele tangoksi. Jaa tanko 4–8 palaksi. Kauli tai taputtele palat noin 3 mm:n paksuisiksi pisaran muotoisiksi leiviksi.
Siirrä leivät kuumalle pellille ja paista uunin keskitasolla noin 5 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Sulata voi ja puserra sekaan valkosipulinkynnet. Sivele naanleivät kuumina voisulalla.
Vinkki! Revi naanleivästä paloja ja dippaa kurkkuraitaan.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
452
1891
12,8 g
3,5 g
63,3 g
6,5 g
5,8 g
17,0 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli