Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Texmex-voileipäkakku vuoassa

timer-icon45 min  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Voileipäkakku vuoassa on koukuttavan hyvä illanistujais- tai juhlaherkku. Kana- ja paprikatäytteillä mehevöitetty kakku kootaan laakeaan vuokaan, jossa sen voi nostaa suoraan pöytään. Vuokavoileipäkakku koristellaan raikkaalla salsasalaatilla ja maissilastuilla.

Ainekset

500 g
(18 viipaletta) grahampaahtoleipää

Paprikatäyte

1 kpl
punainen paprika
1/2
ruukkua korianteria
1/2 dl
makeaa chilikastiketta
400 g
(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa

Kanatäyte

200 g
(1 pkt) texmex-maustettuja kanafileesiivuja (Atria Vuolu)
250 g
(1 prk) cheddar-juustokastiketta (Koskenlaskija)
ripaus mustapippuria rouhittuna

Kostutus

1/2 kpl
limeä (mehuksi puristettuna)
1 dl
vettä

Salsasalaatti

2 kpl
tomaattia
1 kpl
avokado
1 kpl
pieni punasipuli
140 g
(1 tlk) maissia
1/2
ruukkua korianteria
1/2 kpl
limeä (mehuksi puristettuna)
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

maissilastuja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Aloita paprikatäytteestä. Huuhtele ja halkaise paprika, poista kanta ja siemenet. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna korianteri ja säästä puolet salaattiin. Sekoita täytteen ainekset kulhossa.

1 kpl
punainen paprika
1/2
ruukkua korianteria
1/2 dl
makeaa chilikastiketta
400 g
(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
2

Valmista kanatäyte. Hienonna kana pienemmäksi muruksi haarukalla kulhossa. Sekoita juustokastike ja pippuri kanoihin.

200 g
(1 pkt) texmex-maustettuja kanafileesiivuja (Atria Vuolu)
250 g
(1 prk) cheddar-juustokastiketta (Koskenlaskija)
ripaus mustapippuria rouhittuna
3

Purista limen mehu. Säästä puolet mehusta salaattiin ja sekoita puolet veteen. Leikkaa paahtoleivistä reunat ohuelti pois. Levitä 6 viipaletta vuoan (noin 30 cm x 20 cm) pohjalle ja kostuta leivät limevedellä. Levitä puolet paprikatäytteestä leiville. Asettele täytteen päälle leipäkerros, kostuta ja levitä kanatäyte leiville. Lisää viimeinen leipäkerros ja kostuta. Levitä loput paprikatäytteestä pinnalle.

1/2 kpl
limeä (mehuksi puristettuna)
500 g
(18 viipaletta) grahampaahtoleipää
1 dl
vettä
1/2 kpl
limeä (mehuksi puristettuna)
4

Huuhtele ja halkaise tomaatit, poista kanta ja koverra siemenet pois lusikalla. Kuutioi tomaatit. Halkaise avokado, poista kivi ja irrota hedelmäliha lusikalla. Kuutioi avokado. Kuori ja hienonna sipuli. Valuta maissit. Sekoita salaatin ainekset kulhossa.

2 kpl
tomaattia
1 kpl
avokado
1 kpl
pieni punasipuli
140 g
(1 tlk) maissia
1/2
ruukkua korianteria
1/2 kpl
limeä (mehuksi puristettuna)
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
5

Lusikoi salsasalaatti kakun pinnalle juuri ennen tarjoilua. Koristele maissilastuilla.

maissilastuja

Vinkki: Voit täyttää voileipäkakun valmiiksi jo edellisenä päivänä ja säilyttää sen peitettynä jääkaapissa. Näin kakku tarvitsee vain koristella ennen tarjoilua.

Hyvästi hävikki: Kuivata paahtoleipien reunat ilmavasti huoneenlämmössä ja jauha korppujauhoksi.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 8.8.2023
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

361

1511

20,1 g

11,1 g

28,5 g

4,7 g

3,3 g

14,6 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukkua korianteria,

ripaus mustapippuria rouhittuna,

ruukkua korianteria ,

maissilastuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli