Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helpot sushit kotona

timer-iconNoin 1,5 tuntia  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Sushin valmistus monelle hengelle on helppoa! Tarjottimelle näyttävästi ja raikkaasti aseteltuja sushitäytteitä kootaan norilevän palaselle oman maun mukaan.

Ainekset

Riisi

500 g
sushiriisiä
2 dl
riisiviinietikkaa
3/4 dl
sokeria
2 tl
suolaa

Chilitonnikala

210 g
(2 tlk à 150/105 g) tonnikalapaloja vedessä
1 dl
majoneesia
2 rkl
srirachaa (chilikastiketta)
1 rkl
riisiviinietikkaa

Ponzulohi

300 g
kirjolohifileetä
1/2 dl
soijakastiketta
1/2 dl
sitruunanmehua
1 1/2 rkl
riisiviinietikkaa

Muut täytteet

150 g
kuorittuja edamamepapuja
1/2 tl
suolaa
1 kpl
avokado
1/2 kpl
kurkku

Lisäksi

norilevälevyjä
hienonnettua kevätsipulia
seesaminsiemeniä
sushi-inkivääriä
wasabia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista riisistä tärkkelys huuhtelemalla sitä isossa kulhossa, välillä vettä vaihtaen, kunnes vesi on kirkasta.

500 g
sushiriisiä
2

Kuumenna 7 dl vettä kattilassa. Lisää riisi ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna riisin hautua kannen alla 15 minuuttia.

3

Tee liemi riisin kypsyessä. Mittaa riisiviinietikka, sokeri ja suola kulhoon ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut.

3/4 dl
sokeria
2 dl
riisiviinietikkaa
2 tl
suolaa
4

Kaada kypsä riisi isoon kulhoon ja valuta liemi päälle. Kääntele riisiä puulastalla varovaisin leikkaavin liikkein, niin että liemi sekoittuu riisiin ja kuuma höyry pääsee pois. Anna riisin jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Tee sillä välin täytteet.

5

Valuta tonnikala. Sekoita se majoneesin, srirachan ja riisiviinietikan kanssa. Siirrä chilitonnikala tarjoilukulhoon ja ripottele päälle hienonnettua kevätsipulia ja seesaminsiemeniä.

210 g
(2 tlk à 150/105 g) tonnikalapaloja vedessä
2 rkl
srirachaa (chilikastiketta)
1 dl
majoneesia
1 rkl
riisiviinietikkaa
hienonnettua kevätsipulia
seesaminsiemeniä
6

Irrota lohifileestä nahka. Leikkaa filee pieneksi kuutioksi. Sekoita soijakastike, sitruunanmehu ja riisiviinietikka keskenään. Kaada lohikuutoiden päälle ja sekoita. Lusikoi lohi tarjoilukulhoon ja ripottele päälle hienonnettua kevätsipulia ja seesaminsiemeniä.

300 g
kirjolohifileetä
1/2 dl
soijakastiketta
1/2 dl
sitruunanmehua
1 1/2 rkl
riisiviinietikkaa
hienonnettua kevätsipulia
seesaminsiemeniä
7

Kuumenna 1 dl vettä, lisää suola sekä jäiset edamamepavut. Kuumenna vesi uudelleen kiehuvaksi. Keitä papuja 2–3 min. Valuta keitinvesi pois ja siirrä pavut tarjoilukulhoon. Kuori ja viipaloi avokado, viipaloi kurkku.

150 g
kuorittuja edamamepapuja
1/2 tl
suolaa
1 kpl
avokado
1/2 kpl
kurkku
8

Leikkaa norilevälevyt neljään osaan. Asettele täytteet ja muut ainekset tarjottimelle. Kokoa helpot sushit norilevän palalle. Laita ohut kerros riisiä alimmaksi ja muita täytteitä päälle oman maun mukaan.

norilevälevyjä
sushi-inkivääriä
wasabia
Miltä maistui?
Resepti:
Tuuli Kanerva
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 14.10.2024
|
Muokattu: 18.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

640

2680

18,5 g

2,5 g

79,0 g

14,5 g

7,2 g

33,0 g

4,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl srirachaa (chilikastiketta),

norilevälevyjä,

hienonnettua kevätsipulia,

seesaminsiemeniä,

sushi-inkivääriä,

wasabia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli