Säädä uuni 170 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Muotoile alumiinifoliosta vuoan ulkopuolelle noin 4 cm korkea foliovuoka. Se estää veden tihkumisen saumasta vuokaan, kun kakku kypsennetään vesihauteessa.
Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Varmista, ettei keltuaista pääse valkuaisten joukkoon. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella niin kovaksi vaahdoksi, että se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa.
Paloittele suklaa lasi- tai metallikulhoon. Kuumenna kattilassa sen verran vettä, että kulhon pohja ei kosketa sitä. Nosta kulho kattilan päälle. Sulata suklaa ja sekoita se tasaiseksi.
Vaahdota keltuaiset sähkövatkaimella. Vatkaa tuorejuusto ja sula suklaa huolellisesti keltuaisvaahtoon.
Kääntele valkuaisvaahto kolmessa erässä varovasti suklaa-juustoseokseen. Kaada seos kakkuvuokaan.
Nosta kakkuvuoka hieman isompaan uunivuokaan. Kaada isomman vuoan pohjalle kuumaa vettä noin 2 cm:n korkeudelle. Kypsennä kakkua vesihauteessa ensin 170-asteisessa uunissa 15 minuuttia, sitten 160-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Katkaise lämpö ja anna kakun olla uunissa vielä 20 minuuttia.
Tarjoa kakku jäähtyneenä esimerkiksi marjojen kanssa. Koristele pinta halutessasi tomusokerilla.
Vinkki: Mausta juustoseos ennen kypsennystä esimerkiksi kardemummalla, raastetulla limen kuorella, vaniljalla tai kanelilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
236
989
18,5 g
11,7 g
14,2 g
13,2 g
0,3 g
3,0 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
kananmunaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli