Poista lohesta ruodot ja ylimääräinen rasva.
Pese appelsiini. Raasta kuori (2 rkl) ja purista mehu (2 rkl). Kuori ja raasta inkivääri (1 rkl).
Ripottele lohen pinnalle suola, sokeri sekä appelsiininkuori- ja inkivääriraaste. Valuta päälle appelsiininmehu. Kääri kala voipaperiin ja kelmuun. Laita päälle kevyt paino, kuten leikkuulauta. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 10 tuntia.
Pyyhi mausteet kalan pinnasta ja leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi. Purista appelsiininmehua päälle. Koristele halutessasi appelsiiniviipaleilla ja yrteillä.
Vinkki: Graavautumisaika riippuu lohifileen paksuudesta. Ohuemmalle fileelle riittää 10 tuntia, paksumpi filee voi vaatia kokonaisen vuorokauden.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
183
765
12,3 g
1,8 g
2,8 g
2,8 g
0,4 g
15,1 g
4,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
4 cm pala inkivääriä,
appelsiininmehua,
appelsiiniviipaleita,
tuoreita yrttejä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli