Huuhtele silakat tarvittaessa nopeasti kylmällä vedellä ja valuta siivilässä.
Yhdistä etikkaliemen ainekset kulhossa. Sekoita, kunnes suola on liuennut. Vedä halutessasi silakoiden nahka irti työntämällä sormet fileen paksummasta päästä fileen ja nahan väliin. Leikkaa fileet pitkittäin kahteen osaan ja poista selkäevät. Lisää silakat liemeen. Peitä ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.
Valmista glögiliemi. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Yhdistä glögiliemen ainekset kattilassa. Kiehauta seos ja jäähdytä jääkaappikylmäksi.
Valuta etikkaliemi silakoista. Laita silakat puhtaaseen kannelliseen astiaan. Kaada glögiliemi päälle. Sulje tiiviisti ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Tarjoa silakat esimerkiksi tumman limpun kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
97
406
2,8 g
0,6 g
10,8 g
10,1 g
0,4 g
5,4 g
3,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli