Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mätidippi

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Oletko kokeillut hittiherkku mätidippiä? Sitruksiseen mätikastikkeeseen dippaillaan usein sipsejä, mutta kirjolohen mädistä tehty dippi sopii myös kalan ja perunoiden kastikkeeksi, sekä ruisnappien tai blinien kanssa!

Ainekset

1 kpl
punasipuli (pieni)
1 kpl
lime
200 g
(1 prk) ranskankermaa
100 g
kirjolohen mätiä
2 rkl
tilliä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori sipuli ja leikkaa se mahdollisimman pieniksi kuutioiksi.

1 kpl
punasipuli (pieni)
2

Pese lime, raasta sen kuori ja purista mehu. Sekoita mehu ja kuoriraaste ranskankermaan. Lisää sipuli seokseen. Kääntele mäti joukkoon. Hienonna tilli, ja lisää se mausteiden kanssa mätidippiin.

1 kpl
lime
200 g
(1 prk) ranskankermaa
100 g
kirjolohen mätiä
2 rkl
tilliä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Tarjoa mätidippi esimerkiksi perunalastujen kanssa.

Vinkki: Korvaa ranskankerma smetanalla tai sekoita joukkoon turkkilaista jogurttia, tuorejuustoa tai kermaviiliä. Voit käyttää punasipulin sijaan myös kevätsipulia ja tillin tilalla hienonnettua ruohosipulia.

Miltä maistui?(7 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 4.11.2022
|
Muokattu: 21.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

136

571

10,3 g

6,0 g

2,5 g

2,3 g

0,8 g

6,5 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli