Ota kalkkunarulla huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistamista. Poista suojamuovi, mutta jätä verkko paikalleen. Purista sitruunasta mehu (säästä puolet kastikkeeseen). Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja levitä seos rullan pintaan.
Paista rullaa 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia, kunnes paistovahdin keskiosa ponnahtaa esiin (kypsän paistin sisälämpötila on 75 °C). Anna rullan jäähtyä noin 10 minuuttia ja poista verkko.
Tee kastike. Kuori ja kuutio omenat. Kiehauta vesi ja lisää siihen liemifondi ja omenakuutiot. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes omenat pehmenevät. Lisää sitruunanmehu, kerma ja sinappi ja yrttiseos. Kuumenna kastike.
Tarjoa kalkkunarulla omenakastikkeen ja kasvislaatikoiden kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
267
1116
7,8 g
2,2 g
4,2 g
4,2 g
1,0 g
43,3 g
1,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Välimeren yrttiseosta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli