Valmista täyte. Huuhtele klementiinit ja leikkaa kuoret pois terävällä veitsellä. Erottele lohkot ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Sekoita mascarpone ja mauste vaahtoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Yhdistä vaahdot ja klementiinit nuolijalla varovasti nostellen.
Purista kostutukseen varatun klementiinin mehu. Kaada kahvi ja mehu syvälle lautaselle. Kasta piparkakut yksi kerrallaan kahviseokseen. Asettele puolet pipareista vierekkäin vuokaan (n. 20 x 20 cm tai 3 l). Levitä puolet täytteestä piparien päälle. Asettele toinen piparikerros ja levitä loppu täyte.
Peitä vuoka ja anna tiramisun tekeytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Siivilöi kaakaojauhetta pinnalle juuri ennen tarjoamista. Koristele tomusokeroiduilla piparkakuilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
351
1467
24,7 g
13,7 g
21,8 g
15,0 g
1,0 g
10,2 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
tummaa kaakaojauhetta,
piparkakkuja,
tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli