Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka.
Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita kevyesti nostellen tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä ja irrota se sitten vuoasta.
Valmista täyte. Perkaa ja viipaloi täytteen mansikat. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita rahka ja sokeri vaniljavaahtoon. Lusikoi noin kolmasosa seoksesta kannelliseen rasiaan ja laita jääkaappiin.
Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan mehuun. Kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen rahkatäytteeseen.
Pese ja kuivaa kakkuvuoka. Pingota sen pohjalle ja reunoille leivinpaperia. Leikkaa kakkupohja kolmeksi kerrokseksi. Laita alin kerros vuokaan. Levitä puolet mansikkaviipaleista ja puolet rahkatäytteestä kakkupohjalle. Laita keskimmäinen kakkukerros vuokaan ja sen päälle loput mansikkaviipaleet ja rahkatäyte. Aseta viimeinen kakkukerros paikoilleen. Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään ja kostumaan pariksi tunniksi.
Irrota kakku vuoasta ja siirrä se tarjoilulautaselle. Levitä loppu rahkaseos kakun päälle ja reunoille. Perkaa ja viipaloi mansikat ja asettele ne lomittain riveihin kakun pinnalle. Viimeistele halutessasi sitruunamelissan- tai mintunlehdillä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
173
724
3,1 g
1,0 g
27,6 g
19,3 g
1,1 g
6,9 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(minttua tai sitruunamelissaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli