Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo mustikka-valkosuklaajuustokakku

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
10 Palaa
Helppo ja nopea valkosuklaajuustokakku valmistuu ilman liivatetta ja kätkee sisäänsä kokonaisia pensasmustikoita. Sinivalkoinen juustokakku sopii hyvin itsenäisyyspäivään, mutta myös kesäjuhliin!

Ainekset

Pohja

200 g
kandisokerikeksejä (LU Bastogne)
75 g
voita tai margariinia

Täyte

250 g
pensasmustikoita
200 g
valkosuklaata
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
400 g
(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl
sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Asettele irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Öljyä ja tomusokeroi reunat tai peitä reunat leivinpaperisuikaleella.

2

Murskaa keksit muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.

75 g
voita tai margariinia
200 g
kandisokerikeksejä (LU Bastogne)
3

Huuhtele ja valuta pensasmustikat.

250 g
pensasmustikoita
4

Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, sokeri sekä sulatettu suklaa. Kääntele lopuksi joukkoon pensasmustikat (jätä reilu desilitra mustikoita koristelua varten). Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta.

200 g
valkosuklaata
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
400 g
(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl
sokeria
250 g
pensasmustikoita
5

Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli. Siirrä juustokakku vuoasta tarjoilulautaselle ja koristele lopuilla pensasmustikoilla.

Vinkki: Kanelin ja karamellisoidun sokerin makuiset kandisokerikeksit voi korvata esim. digestive- tai kaurakekseillä. Lisää halutessasi pinnalle rouhittua suklaata.

Miltä maistui?(55 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 26.8.2019
|
Muokattu: 26.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

447

1872

32,2 g

20,1 g

33,9 g

26,1 g

1,6 g

4,7 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli