Hienonna keksit muruiksi ja sulata margariini. Sekoita keksimurut ja sula rasva keskenään. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.
Pane liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma ja sokeri kulhossa. Vaahdota kerma omassa kulhossa. Paloittele suklaa mikronkestävään kulhoon ja sulata mikrossa miedolla teholla lyhyissä erissä välillä sekoitellen. Sekoita lämmin suklaa tuorejuustoseokseen. Kiehauta kahvi. Purista vesi liivatteista ja liuota ne kuumaan kahviin. Valuta seos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen samalla sekoittaen. Kääntele kermavaahto joukkoon.
Levitä täyte vuokaan keksipohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla tai foliolla ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
Irrota kakku vuoasta, tarvittaessa veitsen avulla. Sulata koristelun tumma suklaa mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen. Lusikoi suklaasula pursotinpussiin ja pursota suklaata kakun reunan päälle siten, että osa valuu reunan laidan yli. Asette suklaa- ja suklaa-lakukuulia kakun reunalle koristeeksi. Viimeistele rouhitulla valkosuklaalla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
359
1501
23,3 g
13,2 g
32,6 g
26,5 g
1,4 g
4,2 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli