Huuhtele kaali ja poista siitä uloimmat lehdet. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Laita suikaleet kulhoon, sekoita suola joukkoon ja pane päälle painoksi esimeriksi lautanen. Anna kaalin mehevöityä ja maustua tunnin verran.
Kuori ja suikaloi sipuli. Huuhtele, kuori ja viipaloi porkkanat. Sekoita kaalin joukkoon.
Sekoita kastike jogurtista, majoneesista, sinapista ja viinietikasta. Mausta mustapippurilla. Kääntele kastike salaatin joukkoon. Hienonna ruohosipuli ja ripottele salaatin pinnalle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
150
629
8,5 g
1,3 g
12,3 g
12,3 g
5,0 g
3,5 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli