Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kaali-makkarakeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Yhdistä kaalisoppa ja makkarakeitto! Maukas bratwurst ja maustepippurilla ja meiramilla maustettu perinteinen kaalikeitto ovat täydellinen yhdistelmä. Lisää vielä pinnalle nokare sinapilla maustettua ranskankermaa, niin ihana arkiruoka on herkuttelua vaille valmis.

Ainekset

500 g
Kaalia
2 kpl
Porkkanoita
4 kpl
Perunoita
100 g
lanttua
1 kpl
Sipuli
1 1/2 l
vettä
2 kpl
lihaliemikuutiota
5 kpl
Maustepippureita
5 kpl
Mustapippureita
2 kpl
Laakerinlehtiä
300 g
Braatvurstia
1 tl
Meiramia
Persiljaa hienonnettuna

Lisäksi

1 dl
Ranskankermaa
1 rkl
Dijoninsinappia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele kasvikset. Suikaloi kaali, kuori ja viipaloi porkkanat, kuutioi perunat ja lanttu. Suikaloi sipuli.

500 g
Kaalia
2 kpl
Porkkanoita
4 kpl
Perunoita
100 g
lanttua
1 kpl
Sipuli
2

Mittaa vesi kattilaan. Lisää liemikuutiot ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi.

1 1/2 l
vettä
2 kpl
lihaliemikuutiota
5 kpl
Maustepippureita
5 kpl
Mustapippureita
2 kpl
Laakerinlehtiä
3

Lisää kaikki kasvikset liemeen. Keitä, kunnes juurekset ovat kypsiä.

4

Viipaloi makkara ja paahda viipaleet pannulla ruskeiksi. Lisää makkarat keittoon ja mausta keitto meiramilla. Anna keiton maun tekeytyä hetki kannen alla. Ripottele pinnalle silputtua persiljaa.

300 g
Braatvurstia
1 tl
Meiramia
Persiljaa hienonnettuna
5

Sekoita sinappi ranskankermaan ja tarjoa keiton kanssa.

1 dl
Ranskankermaa
1 rkl
Dijoninsinappia
Miltä maistui?(8 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 21.8.2014
|
Muokattu: 20.1.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

349

1460

20,5 g

9,8 g

25,3 g

9,5 g

4,8 g

11,8 g

1,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 kpl lihaliemikuutiota,

2 kpl Laakerinlehtiä,

1 tl Meiramia,

Persiljaa hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli