Huuhtele kasvikset. Suikaloi kaali, kuori ja viipaloi porkkanat, kuutioi perunat ja lanttu. Suikaloi sipuli.
Mittaa vesi kattilaan. Lisää liemikuutiot ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi.
Lisää kaikki kasvikset liemeen. Keitä, kunnes juurekset ovat kypsiä.
Viipaloi makkara ja paahda viipaleet pannulla ruskeiksi. Lisää makkarat keittoon ja mausta keitto meiramilla. Anna keiton maun tekeytyä hetki kannen alla. Ripottele pinnalle silputtua persiljaa.
Sekoita sinappi ranskankermaan ja tarjoa keiton kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
349
1460
20,5 g
9,8 g
25,3 g
9,5 g
4,8 g
11,8 g
1,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 kpl lihaliemikuutiota,
2 kpl Laakerinlehtiä,
1 tl Meiramia,
Persiljaa hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli