Laita herneet lävikköön sulamaan. Pyyhi siikafileet talouspaperilla. Mausta suolalla ja pippurilla.
Repäise leivinpaperista 8 noin 30 x 30 cm kokoista palaa. Laita kaksi paperipalaa päällekkäin. Aseta yksi filee kullekin leivinpaperipinolle. Jos fileet eivät ole tasakokoisia, jaa ne siten, että jokaiselle leivinpaperille tulee sama määrä kalaa.
Viipaloi perunat. Pese ja kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi tikuiksi. Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Jaa kukkakaali, porkkana, herneet ja voi kalafileiden päälle. Sulje nyytit ja kietaise ne folioon, jos paistat ne grillissä.
Kypsennä nyyttejä grillissä 15–20 minuuttia tai 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
Tee kastike. Sekoita kermaviiliin ruohosipuli, suola ja sitruunankuori. Avaa nyytit ja purista päälle sitruunamehua. Tarjoa kermaviilikastikkeen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
656
2745
22,3 g
12,5 g
66,5 g
9,8 g
7,8 g
40,3 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli