Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rapeat lohimedaljongit

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Makean tulisella marinadilla maustetut ja pankojauhoilla kuorrutetut lohimedaljongit grillataan rapeiksi. Medaljongit tarjotaan misotahnalla ja sitruunalla maustetun kastikkeen kanssa.

Ainekset

600 g
lohifileetä (ruodotonta)
2 rkl
rypsiöljyä
2 tl
ruokosokeria
1 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
valkosipulijauhetta
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa
1/2 dl
pankojauhoja

Misokastike

1 1/2 dl
paksua jogurttia
1 rkl
misotahnaa (Miyata)
1 rkl
sitruunanmehua
1 tl
vaahterasiirappia

Lisäksi

1 kpl
grillausalusta (28x22 cm)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita misokastikkeen ainekset kulhossa.

1 1/2 dl
paksua jogurttia
1 rkl
misotahnaa (Miyata)
1 rkl
sitruunanmehua
1 tl
vaahterasiirappia
2

Kuivaa lohen pinta talouspaperilla. Leikkaa lohi neljäksi viipaleeksi. Tee jokaisen viipaleen keskelle pitkittäinen viilto nahkaan saakka siten, että nahka jää ehjäksi ja palassa on kaksi viipaletta kiinni toisissaan. Käännä palat auki perhosen muotoon.

600 g
lohifileetä (ruodotonta)
3

Sekoita öljy, sokeri ja mausteet keskenään. Levitä marinadi medaljonkien molemmille puolille. Nosta lohet grillausalustalle sauman avonainen puoli alaspäin ja painele päälle pankojauhot.

2 rkl
rypsiöljyä
2 tl
ruokosokeria
1 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
valkosipulijauhetta
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa
600 g
lohifileetä (ruodotonta)
1 kpl
grillausalusta (28x22 cm)
1/2 dl
pankojauhoja
4

Grillaa medaljonkeja 6–8 minuuttia tai kunnes liha on vielä vähän punertavaa ja lohkeaa helposti paloiksi. Tarjoa lohi misokastikkeen ja grillattujen kasvisten kanssa.

Vinkki: Voit korvata pankojauhot korppujauhoilla.

Vinkki: Medaljonkeihin kannattaa käyttää tasapaksua fileetä lohen paksummasta päästä.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 3.4.2024
|
Muokattu: 3.4.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

487

2037

35,0 g

6,5 g

10,0 g

5,3 g

0,5 g

32,3 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl grillausalusta (28x22 cm).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli