Laita lohifilee reunalliseen uunivuokaan. Sekoita fariinisokeri, suola ja pippuri. Levitä seos lohen päälle ja peitä vuoka kelmulla. Anna kalan maustua yön yli.
Kuumenna grilli. Valuta neste vuoasta ja pyyhi mausteet kalan pinnasta. Kuumenna marmeladia hieman mikrossa. Valuta marmeladi lohen pinnalle.
Siirrä filee savustuspussiin ja sulje hyvin. Anna lohen savustua kovalla lämmöllä noin 15 minuuttia. Alenna lämpöä ja jatka kypsentämistä vielä noin 40 minuuttia. Ota pussi grillistä ja anna vetäytyä hetki ennen avaamista. Nyhdä kypsä lohi paloina irti nahasta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
459
1921
25,4 g
4,9 g
22,6 g
22,6 g
0,1 g
35,1 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
4 rkl Suolaa,
1 tl Rouhittua mustapippuria,
Savustuspussi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli