Levitä silakkafileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Ripottele suola ja pippuri silakoille. Rullaa ne pyrstöstä alkaen ja lado vierekkäin matalaan uunivuokaan (noin 20 x 30 cm) sauma alaspäin.
Yhdistä kermat kulhossa. Hienonna tilli. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita valkosipuli, tilli, sinappi, sitruunanmehu ja suola kermaseokseen. Kaada seos vuokaan kalojen päälle.
Hienonna leipä esim. monitoimikoneessa. Lisää sulatettu voi. Ripottele muru vuoan pinnalle.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
477
1995
35,5 g
18,5 g
12,5 g
4,0 g
2,3 g
23,8 g
2,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukkua tilliä,
ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli