Levitä kalafileet työlaudalle ja poista fileen keskellä oleva ruotorivi v-leikkauksella (katso video). Jos fileet ovat isoja, leikkaa ne pitkittäin kahteen osaan. Mausta fileet sitruunanmehulla ja suolalla.
Valmista täyte. Sulata katkaravut siivilässä kylmän veden alla ja valuta kuiviksi. Hienonna katkaravut, tilli ja purjo. Sekoita ne tuorejuuston kanssa kulhossa.
Levitä täyte kuhafileille. Kääri fileet rullalle kapeasta pyrstöpäästä aloittaen. Kiinnitä tarvittaessa cocktailtikuilla. Aseta kuharullat vierekkäin uunivuokaan.
Kaada valkoviini vuokaan. Kypsennä kuharullia 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Tarjoa esimerkiksi perunamuusin ja paistettujen kasvisten kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
381
1592
16,0 g
10,3 g
2,5 g
2,5 g
0,3 g
42,8 g
4,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl tilliä hienonnettuna,
5 cm pala purjoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli