Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kuharullat valkoviinissä

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kääri kuhafileisiin herkullista tuorejuusto-katkaraputäytettä ja hauduta kalarullat meheviksi valkoviinissä.

Ainekset

800 g
kuhafileitä
1 rkl
Sitruunamehua
2 tl
suolaa

Täyte

100 g
katkarapuja
1/2 dl
tilliä hienonnettuna
5 cm
pala purjoa
200 g
(1 rs) katkaraputuorejuustoa

Lisäksi

3 dl
valkoviiniä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Levitä kalafileet työlaudalle ja poista fileen keskellä oleva ruotorivi v-leikkauksella (katso video). Jos fileet ovat isoja, leikkaa ne pitkittäin kahteen osaan. Mausta fileet sitruunanmehulla ja suolalla.

800 g
kuhafileitä
1 rkl
Sitruunamehua
2 tl
suolaa
2

Valmista täyte. Sulata katkaravut siivilässä kylmän veden alla ja valuta kuiviksi. Hienonna katkaravut, tilli ja purjo. Sekoita ne tuorejuuston kanssa kulhossa.

100 g
katkarapuja
1/2 dl
tilliä hienonnettuna
5 cm
pala purjoa
200 g
(1 rs) katkaraputuorejuustoa
3

Levitä täyte kuhafileille. Kääri fileet rullalle kapeasta pyrstöpäästä aloittaen. Kiinnitä tarvittaessa cocktailtikuilla. Aseta kuharullat vierekkäin uunivuokaan.

4

Kaada valkoviini vuokaan. Kypsennä kuharullia 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

3 dl
valkoviiniä
5

Tarjoa esimerkiksi perunamuusin ja paistettujen kasvisten kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.3.2008
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

381

1592

16,0 g

10,3 g

2,5 g

2,5 g

0,3 g

42,8 g

4,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl tilliä hienonnettuna,

5 cm pala purjoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli