Sekoita misokastikkeen ainekset kulhossa.
Kuivaa lohen pinta talouspaperilla. Leikkaa lohi neljäksi viipaleeksi. Tee jokaisen viipaleen keskelle pitkittäinen viilto nahkaan saakka siten, että nahka jää ehjäksi ja palassa on kaksi viipaletta kiinni toisissaan. Käännä palat auki perhosen muotoon.
Sekoita öljy, sokeri ja mausteet keskenään. Levitä marinadi medaljonkien molemmille puolille. Nosta lohet grillausalustalle sauman avonainen puoli alaspäin ja painele päälle pankojauhot.
Grillaa medaljonkeja 6–8 minuuttia tai kunnes liha on vielä vähän punertavaa ja lohkeaa helposti paloiksi. Tarjoa lohi misokastikkeen ja grillattujen kasvisten kanssa.
Vinkki: Voit korvata pankojauhot korppujauhoilla.
Vinkki: Medaljonkeihin kannattaa käyttää tasapaksua fileetä lohen paksummasta päästä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
487
2037
35,0 g
6,5 g
10,0 g
5,3 g
0,5 g
32,3 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl grillausalusta (28x22 cm).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli