Poista kalasta nahka ja paloittele kala. Huuhtele pinaatti.
Riko munat kulhoon, vatkaa joukkoon maito. Sekoita ruohosipuli ja pippuri munaseokseen.
Kuumenna öljy (1 rkl) pannulla. Lisää puolet pinaatista pannulle ja kääntele muutama minuutti. Kaada puolet munaseoksesta pannulle. Vedä lastalla muutaman kerran munamassan reunoilta keskelle, kunnes munakas alkaa hyytyä. Ripottele pinnalle puolet lohesta. Pienennä lämpöä ja kypsennä kannen alla, kunnes pinta on hyytynyt. Taita munakas kaksin kerroin ja liu’uta lautaselle. Paista samoin toinen munakas.
Pese sitruuna ja raasta kuori. Leikkaa sitruuna lohkoiksi.
Lisää halutessasi munakkaiden päälle nokare ranskankermaa. Viimeistele sitruunankuoriraasteella ja ruohosipulilla. Tarjoa sitruunalohkojen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1094
4580
80,5 g
15,5 g
2,5 g
2,5 g
1,5 g
88,0 g
3,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruohosipulia,
(ranskankermaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli