Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele uunivuoka (vetoisuus 2 litraa) rypsiöljyllä. Mittaa raaka pasta vuokaan.
Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele kesäkurpitsa, leikkaa sen kanta pois ja raasta kesäkurpitsa.
Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää sipuli, kesäkurpitsa ja nyhtökaura. Riko nyhtökaura puuhaarukalla pienemmiksi paloiksi. Paista sekoitellen, kunnes sipuli on pehmeää. Mausta yrttiseoksella ja pippurilla. Lisää tomaattimurska, kaurasekoite, vesi ja fondi. Kuumenna kiehuvaksi.
Kaada kastike pastan päälle vuokaan, lisää "juustoraaste" ja sekoita.
Kypsennä ruokaa uunin keskitasolla 30−35 minuuttia. Anna sen levätä uunista ottamisen jälkeen noin 15 minuuttia ennen syömistä.
Vinkki: Jos jääkaapissa on kasviksia, jotka uhkaavat nahistua, pelasta ne! Suikaloi kasvikset nyhtökaurapastaan tai texmex-keittoon.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
702
2938
33,0 g
8,5 g
58,8 g
8,5 g
7,3 g
39,3 g
2,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli