Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaaninen bataattilaatikko

timer-iconNoin 1,5 tuntia  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Bataattilaatikko valmistuu joulupöytään helposti vegaanisena. Laakeassa vuoassa laatikko valmistuu nopeasti.

Ainekset

1 kg
bataattia
2 dl
(1 prk) kaurakasvisrasvasekoitetta
1/2 dl
korppujauhoja
3 rkl
siirappia
1 tl
suolaa
1/2 tl
muskottipähkinää
1/4 tl
valkopippuria

Pinnalle

2 rkl
korppujauhoja
2 rkl
vegaanista margariinia (Eleplant)

Vuoan voiteluun

1 rkl
vegaanista margariinia (Eleplant)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja paloittele bataatit. Keitä bataatteja vedessä noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä. Valuta vesi pois. Soseuta bataatit sähkövatkaimella.

1 kg
bataattia
2

Lisää kasvirasvasekoite, korppujauhot, siirappi ja mausteet seokseen. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.

2 dl
(1 prk) kaurakasvisrasvasekoitetta
1/2 dl
korppujauhoja
3 rkl
siirappia
1 tl
suolaa
1/2 tl
muskottipähkinää
1/4 tl
valkopippuria
3

Kaada seos voideltuun laakeaan uunivuokaan (vetoisuus noin 3 l). Kuvioi pinta haarukankärjellä ja ripottele pinnalle korppujauhot. Lisää päälle margariini pieninä kuutioina. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

1 rkl
vegaanista margariinia (Eleplant)
2 rkl
korppujauhoja
2 rkl
vegaanista margariinia (Eleplant)

Vinkki: Ripottele laatikon pinnalle halutessasi hasselpähkinä- tai pistaasirouhetta.

Miltä maistui?
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 25.10.2024
|
Muokattu: 25.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

239

1001

5,7 g

2,5 g

40,0 g

14,3 g

5,2 g

3,5 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl (1 prk) kaurakasvisrasvasekoitetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli