Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kesäkeitto on joka kodin klassikkoruoka

Tuoreita satokauden kasviksia, uusia perunoita ja herkullisen yksinkertainen liemi – kesäkeitto kuuluu kesään! Näillä resepteillä valmistat niin perinteisen kuin tuunatunkin version kesäkeitosta.
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 1.4.2022
|
Muokattu: 3.5.2024

Perinteinen kesäkeitto

Tuoreista kasviksista valmistettu kesäkeitto maistuu kesäisenä arkipäivänä tai mökin kuistilla nautittuna erityisen herkulliselta. Sulatejuusto tekee perinteiseen tapaan keitetystä kesäkeitosta vastustamattoman täyteläisen ja liemestä ekstraherkullisen. Kesäkeiton kylkeen sopii tuore leipä.

Kesäkeitto kanalla tai kalalla

Lisäproteiinia kaipaava tekee kesäkeiton kalalla tai kanalla. Lisää kesäkeittoon satokauden kuhaa ja tiraus sitruunaa! Kesäkeitto onnistuu myös hyvin kanasta. Valmista kesäkeitto tavalliseen tapaan ja lisää lopuksi keittoon pannulla paistetut broilerisuikaleet.

Kesäkeiton uudet maut: juustoinen kesäkeitto ja aasialainen kesäkeitto

Piristä kesäkeittoa juustolla tai Aasiasta lainatulla makumaailmalla! Juustoisessa kesäkeitossa liemi maustetaan sulatejuustolla ja perinteisten kasvisten lisäksi keittoon laitetaan pinaattia. Aasialainen kesäkeitto on raikkaan mausteinen - lisäpotkua liemeen tuovat chili, kaffirlimetin lehdet ja lime.

Kokeile myös

Keitot sopivat loistavasti viileämpiin kesäpäiviin, mutta kun helle pukkaa päälle on mukava syödä viileitä ja raikkaita salaatteja. Kesäkeittoon maut ja kasvikset muodostavat ruokaisan ja värikkään kesäsalaatin.