Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Aasialainen kesäkeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Perinteisen kesäkeiton aasialainen versio on raikkaan mausteinen.

Ainekset

2 kpl
Porkkanaa
4 - 6 kpl
Varhaisperunaa
1 kpl
Pieni kukkakaali
2 rkl
Hienonnettua inkivääriä
1/2 - 1 kpl
Punaista chiliä
5 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
6 kpl
Kaffirlimetin lehteä
200 g
Pakasteherneitä
1 dl
Kookosmaitoa
2 dl
(täys)maitoa
2 rkl
Limen mehua
Tilli- ja korianterisilppua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja suikaloi porkkanat, viipaloi perunat. Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Hienonna inkivääri. Silppua chili.

Kuumenna vesi. Lisää suola, inkivääri, chilisilppu ja limetinlehdet. Anna mausteiden kiehua hetki. Lisää perunat ja kukkakaali. Keitä 5 minuuttia. Lisää porkkanat ja herneet, keitä minuutti. Porkkanatikut saavat jäädä napakoiksi.

Lisää kookosmaito ja maito. Kuumenna keitto ja mausta limen mehulla.

Anna makujen tekeytyä hetki kannen alla. Lisää pinnalle reilusti silputtua tilliä ja korianteria.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 27.5.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

291

1218

8,0 g

5,8 g

40,3 g

10,0 g

6,0 g

9,5 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Hienonnettua inkivääriä,

Punaista chiliä,

5 dl Vettä,

1 tl Suolaa,

Kaffirlimetin lehteä,

2 rkl Limen mehua,

Tilli- ja korianterisilppua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli