Pese perunat ja puolita isoimmat. Huuhtele muut kasvikset. Kuori ja viipaloi porkkanat. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja kuutioi varsi. Hienonna sipuli. Säästä sipulinvarret koristeeksi.
Kuumenna vesi ja mausta suolalla. Lisää perunat, porkkanat, kukkakaali ja sipuli. Keitä 10−15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.
Irrota herneet paloistaan. Viipaloi retiisit.
Valuta keitinvesi pois kattilasta. Lisää voi, tilli ja sitruunanmehu. Kääntele kunnes voi on sulanut. Kumoa kasvikset tarjoilukulhoon. Viimeistele herneillä, retiiseillä ja sipulinvarsilla.
Hyvästi hävikki: Pilko myös retiisien huuhdellut naatit salaattiin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
258
1082
16,0 g
10,0 g
19,5 g
6,5 g
5,5 g
5,8 g
2,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli