Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kesäkeitto kalasta

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Kuhakesäkeitto on täynnä kesäisiä makuja satokauden tuoreista raaka-aineista! Lisää kesäkeiton joukkoon tuoretta kuhaa ja pirskautus sitruunaa, niin saat helposti vaihtelua kesän klassikkoherkkuun.

Ainekset

300 g
kuhafileitä (nahaton ja ruodoton)
300 g
varhaisperunaa
3 kpl
porkkanaa
1 - 2 kpl
varhaissipulia varsineen
1 kpl
pieni kukkakaali
2 rkl
voita tai rypsiöljyä
1 l
vettä
2 kpl
kalaliemikuutiota
1 - 2 kpl
laakerinlehteä
500 g
(1 rs) kotimaisia herneenpalkoja (noin 2 dl herneitä)
2 dl
ruokakermaa (15 %)
1/2 kpl
sitruunan mehu
ripaus valkopippuria jauhettuna

Lisäksi

1/2 kpl
ruukkua tilliä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuutioi kuha. Pese ja puolita perunat. Pese, kuori ja viipaloi porkkanat. Huuhtele muut kasvikset. Hienonna sipulin valkoinen osa ja viipaloi varret. Säästä vihreä osa. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja kuutioi kukkakaalin varsi.

300 g
kuhafileitä (nahaton ja ruodoton)
300 g
varhaisperunaa
3 kpl
porkkanaa
1 - 2 kpl
varhaissipulia varsineen
1 kpl
pieni kukkakaali
2

Kuullota sipulin valkoista osaa ja porkkanoita rasvassa kattilassa hetki. Lisää vesi, liemikuutiot ja laakerinlehdet, kuumenna kiehuvaksi. Lisää perunat ja anna kiehua noin 5 minuuttia.

1 l
vettä
2 kpl
kalaliemikuutiota
1 - 2 kpl
laakerinlehteä
3

Lisää kukkakaali kattilaan. Jatka keittämistä noin 5 minuuttia, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.

4

Irrota herneet paloistaan (noin 2 dl). Lisää kuha, herneet ja kerma keittoon. Kuumenna höyryäväksi. Mausta keitto sitruunanmehulla ja pippurilla. Siirrä kattila pois levyltä ja anna kuhan hautua kypsäksi kannen alla muutaman minuutin ajan. Viimeistele keitto sipulinvarsilla ja tillillä.

500 g
(1 rs) kotimaisia herneenpalkoja (noin 2 dl herneitä)
2 dl
ruokakermaa (15 %)
1/2 kpl
sitruunan mehu
ripaus valkopippuria jauhettuna
1/2 kpl
ruukkua tilliä

Vinkki: Tarjoa loppu sitruuna lohkoina keiton kanssa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 20.6.2021
|
Muokattu: 12.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

337

1413

15,0 g

7,3 g

24,8 g

10,5 g

6,8 g

22,3 g

2,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 - 2 kpl laakerinlehteä,

ripaus valkopippuria jauhettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli