Kuutioi kuha. Pese ja puolita perunat. Pese, kuori ja viipaloi porkkanat. Huuhtele muut kasvikset. Hienonna sipulin valkoinen osa ja viipaloi varret. Säästä vihreä osa. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja kuutioi kukkakaalin varsi.
Kuullota sipulin valkoista osaa ja porkkanoita rasvassa kattilassa hetki. Lisää vesi, liemikuutiot ja laakerinlehdet, kuumenna kiehuvaksi. Lisää perunat ja anna kiehua noin 5 minuuttia.
Lisää kukkakaali kattilaan. Jatka keittämistä noin 5 minuuttia, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.
Irrota herneet paloistaan (noin 2 dl). Lisää kuha, herneet ja kerma keittoon. Kuumenna höyryäväksi. Mausta keitto sitruunanmehulla ja pippurilla. Siirrä kattila pois levyltä ja anna kuhan hautua kypsäksi kannen alla muutaman minuutin ajan. Viimeistele keitto sipulinvarsilla ja tillillä.
Vinkki: Tarjoa loppu sitruuna lohkoina keiton kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
337
1413
15,0 g
7,3 g
24,8 g
10,5 g
6,8 g
22,3 g
2,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 - 2 kpl laakerinlehteä,
ripaus valkopippuria jauhettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli