Mehevä lohilasagne

arvosana5/5

(4)arviota
6 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Valkoisessa lasagnessa eli lasagna biancassa ei ole lainkaan tomaattikastiketta. Valkoviini tuo hienostunutta makua kalalasagneen. Valmista lasagne kotimaisesta kirjolohesta!

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
9 lasagnelevyä

Kirjolohitäyte

1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
1 rklrypsiöljyä
500 g(2 pkt, à 250 g) miedosti suolattuja kirjolohisuikaleita
150 g(1 pkt) kylmäsavustettua kirjolohifileetä
1 dlvalkoviiniä
1 rklsitruunanmehua
1 tltilliä
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Juustokastike

3 rklvoita
3 rklvehnäjauhoja
7 dlmaitoa
250 g(1 pkt) sulatejuustoa
75 g(½ ps, à 150 g) juustoraastetta (esim. mozzarella)
1/2 tlsuolaa
(¼ tl muskottipähkinää)

Pinnalle

75 g(½ ps, à 150 g) juustoraastetta (esim. mozzarella)

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Valmista juustokastike. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Sekoita jauhot voihin. Lisää maito vähitellen. Keitä sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Lisää juustot ja sekoita, kunnes ne sulavat. Mausta kastike suolalla ja halutessasi muskotilla.

    MääräAinesosa
    3 rklvoita
    3 rklvehnäjauhoja
    7 dlmaitoa
    250 g(1 pkt) sulatejuustoa
    75 g(½ ps, à 150 g) juustoraastetta (esim. mozzarella)
    1/2 tlsuolaa
    (¼ tl muskottipähkinää)
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää kalasuikaleet ja paista käännellen 3 minuuttia. Suikaloi savulohi. Lisää suikaleet pannulle. Lisää viini, mehu ja mausteet. Kiehauta nopeasti.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 rklrypsiöljyä
    500 g(2 pkt, à 250 g) miedosti suolattuja kirjolohisuikaleita
    150 g(1 pkt) kylmäsavustettua kirjolohifileetä
    1 dlvalkoviiniä
    1 rklsitruunanmehua
    1 tltilliä
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Lado voidellun uunivuoan (vetoisuus 2 l) pohjalle neljännes kalatäytteestä ja juustokastikkeesta. Aseta päälle 3 lasagnelevyä. Valmista seuraavat kerrokset samaan tapaan. Ripottele loppu juustoraaste pinnalle.

    MääräAinesosa
    9 lasagnelevyä
    75 g(½ ps, à 150 g) juustoraastetta (esim. mozzarella)
  4. 4

    Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä. Anna vetäytyä hetki.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 9 lasagnelevyä, 1 tl tilliä, (¼ tl muskottipähkinää).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
3.1.2025
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä