Valmista juustokastike. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Sekoita jauhot voihin. Lisää maito vähitellen. Keitä sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Lisää juustot ja sekoita, kunnes ne sulavat. Mausta kastike suolalla ja halutessasi muskotilla.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää kalasuikaleet ja paista käännellen 3 minuuttia. Suikaloi savulohi. Lisää suikaleet pannulle. Lisää viini, mehu ja mausteet. Kiehauta nopeasti.
Lado voidellun uunivuoan (vetoisuus 2 l) pohjalle neljännes kalatäytteestä ja juustokastikkeesta. Aseta päälle 3 lasagnelevyä. Valmista seuraavat kerrokset samaan tapaan. Ripottele loppu juustoraaste pinnalle.
Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä. Anna vetäytyä hetki.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
526
2202
35,8 g
16,3 g
11,0 g
7,0 g
0,3 g
37,0 g
3,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
9 lasagnelevyä,
1 tl tilliä,
(¼ tl muskottipähkinää).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli