Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mehevä lohilasagne

timer-iconNoin 1,5 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Valkoisessa lasagnessa eli lasagna biancassa ei ole lainkaan tomaattikastiketta. Valkoviini tuo hienostunutta makua kalalasagneen. Valmista lasagne kotimaisesta kirjolohesta!

Ainekset

9 lasagnelevyä

Kirjolohitäyte

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
500 g
(2 pkt, à 250 g) miedosti suolattuja kirjolohisuikaleita
150 g
(1 pkt) kylmäsavustettua kirjolohifileetä
1 dl
valkoviiniä
1 rkl
sitruunanmehua
1 tl
tilliä
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Juustokastike

3 rkl
voita
3 rkl
vehnäjauhoja
7 dl
maitoa
250 g
(1 pkt) sulatejuustoa
75 g
(½ ps, à 150 g) juustoraastetta (esim. mozzarella)
1/2 tl
suolaa
(¼ tl muskottipähkinää)

Pinnalle

75 g
(½ ps, à 150 g) juustoraastetta (esim. mozzarella)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista juustokastike. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Sekoita jauhot voihin. Lisää maito vähitellen. Keitä sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Lisää juustot ja sekoita, kunnes ne sulavat. Mausta kastike suolalla ja halutessasi muskotilla.

3 rkl
voita
3 rkl
vehnäjauhoja
7 dl
maitoa
250 g
(1 pkt) sulatejuustoa
75 g
(½ ps, à 150 g) juustoraastetta (esim. mozzarella)
1/2 tl
suolaa
(¼ tl muskottipähkinää)
2

Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää kalasuikaleet ja paista käännellen 3 minuuttia. Suikaloi savulohi. Lisää suikaleet pannulle. Lisää viini, mehu ja mausteet. Kiehauta nopeasti.

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
500 g
(2 pkt, à 250 g) miedosti suolattuja kirjolohisuikaleita
150 g
(1 pkt) kylmäsavustettua kirjolohifileetä
1 dl
valkoviiniä
1 rkl
sitruunanmehua
1 tl
tilliä
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Lado voidellun uunivuoan (vetoisuus 2 l) pohjalle neljännes kalatäytteestä ja juustokastikkeesta. Aseta päälle 3 lasagnelevyä. Valmista seuraavat kerrokset samaan tapaan. Ripottele loppu juustoraaste pinnalle.

9 lasagnelevyä
75 g
(½ ps, à 150 g) juustoraastetta (esim. mozzarella)
4

Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä. Anna vetäytyä hetki.

Miltä maistui?
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 3.1.2025
|
Muokattu: 3.1.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

526

2202

35,8 g

16,3 g

11,0 g

7,0 g

0,3 g

37,0 g

3,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

9 lasagnelevyä,

1 tl tilliä,

(¼ tl muskottipähkinää).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli