Mehevä lohilasagne
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valkoisessa lasagnessa eli lasagna biancassa ei ole lainkaan tomaattikastiketta. Valkoviini tuo hienostunutta makua kalalasagneen. Valmista lasagne kotimaisesta kirjolohesta!
| 9 lasagnelevyä | |
| Kirjolohitäyte | |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 500 g | (2 pkt, à 250 g) miedosti suolattuja kirjolohisuikaleita |
| 150 g | (1 pkt) kylmäsavustettua kirjolohifileetä |
| 1 dl | valkoviiniä |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1 tl | tilliä |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Juustokastike | |
| 3 rkl | voita |
| 3 rkl | vehnäjauhoja |
| 7 dl | maitoa |
| 250 g | (1 pkt) sulatejuustoa |
| 75 g | (½ ps, à 150 g) juustoraastetta (esim. mozzarella) |
| 1/2 tl | suolaa |
| (¼ tl muskottipähkinää) | |
| Pinnalle | |
| 75 g | (½ ps, à 150 g) juustoraastetta (esim. mozzarella) |
- 1.
Valmista juustokastike. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Sekoita jauhot voihin. Lisää maito vähitellen. Keitä sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Lisää juustot ja sekoita, kunnes ne sulavat. Mausta kastike suolalla ja halutessasi muskotilla.
- 2.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää kalasuikaleet ja paista käännellen 3 minuuttia. Suikaloi savulohi. Lisää suikaleet pannulle. Lisää viini, mehu ja mausteet. Kiehauta nopeasti.
- 3.
Lado voidellun uunivuoan (vetoisuus 2 l) pohjalle neljännes kalatäytteestä ja juustokastikkeesta. Aseta päälle 3 lasagnelevyä. Valmista seuraavat kerrokset samaan tapaan. Ripottele loppu juustoraaste pinnalle.
- 4.
Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä. Anna vetäytyä hetki.
Mehevä lohilasagne
arvosana5/5
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Valkoisessa lasagnessa eli lasagna biancassa ei ole lainkaan tomaattikastiketta. Valkoviini tuo hienostunutta makua kalalasagneen. Valmista lasagne kotimaisesta kirjolohesta!
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 9 lasagnelevyä | |
Kirjolohitäyte | |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 500 g | (2 pkt, à 250 g) miedosti suolattuja kirjolohisuikaleita |
| 150 g | (1 pkt) kylmäsavustettua kirjolohifileetä |
| 1 dl | valkoviiniä |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1 tl | tilliä |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Juustokastike | |
| 3 rkl | voita |
| 3 rkl | vehnäjauhoja |
| 7 dl | maitoa |
| 250 g | (1 pkt) sulatejuustoa |
| 75 g | (½ ps, à 150 g) juustoraastetta (esim. mozzarella) |
| 1/2 tl | suolaa |
| (¼ tl muskottipähkinää) | |
Pinnalle | |
| 75 g | (½ ps, à 150 g) juustoraastetta (esim. mozzarella) |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Valmista juustokastike. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Sekoita jauhot voihin. Lisää maito vähitellen. Keitä sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Lisää juustot ja sekoita, kunnes ne sulavat. Mausta kastike suolalla ja halutessasi muskotilla.
Määrä Ainesosa 3 rkl voita 3 rkl vehnäjauhoja 7 dl maitoa 250 g (1 pkt) sulatejuustoa 75 g (½ ps, à 150 g) juustoraastetta (esim. mozzarella) 1/2 tl suolaa (¼ tl muskottipähkinää) - 2
Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää kalasuikaleet ja paista käännellen 3 minuuttia. Suikaloi savulohi. Lisää suikaleet pannulle. Lisää viini, mehu ja mausteet. Kiehauta nopeasti.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 1 rkl rypsiöljyä 500 g (2 pkt, à 250 g) miedosti suolattuja kirjolohisuikaleita 150 g (1 pkt) kylmäsavustettua kirjolohifileetä 1 dl valkoviiniä 1 rkl sitruunanmehua 1 tl tilliä 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Lado voidellun uunivuoan (vetoisuus 2 l) pohjalle neljännes kalatäytteestä ja juustokastikkeesta. Aseta päälle 3 lasagnelevyä. Valmista seuraavat kerrokset samaan tapaan. Ripottele loppu juustoraaste pinnalle.
Määrä Ainesosa 9 lasagnelevyä 75 g (½ ps, à 150 g) juustoraastetta (esim. mozzarella) - 4
Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä. Anna vetäytyä hetki.
Ravintosisältö
526
Energiaa kcal
2202
Energiaa kj
35,8 g
Rasvaa
16,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,0 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
37,0 g
Proteiinia
3,0 g
Suolaa
526
Energiaa kcal
2202
Energiaa kj
35,8 g
Rasvaa
16,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,0 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
37,0 g
Proteiinia
3,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 9 lasagnelevyä, 1 tl tilliä, (¼ tl muskottipähkinää).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























