Kreikkalainen kanavuoka
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kun tarvitset ruoan pöytään eikä aikaa ole ylimääräistä, tämä yhden vuoan ihme pelastaa päivän. Välimerellinen broileripannu saa makua tomaateista, yrttimaustetuista oliiveista ja fetajuustosta.
| 350 g | (1 pkt) kanan fileeleikkeitä (maustamaton) |
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja (eri värisiä) |
| 400 g | (1 tlk) valkosipulitomaattimurskaa |
| 120 g | (1 ps) yrttimaustettuja oliiveja |
| 100 g | (½ ps) pakastesipulia |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 2 tl | kuivattua oreganoa |
| 1 tl | sokeria |
| 150 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1/2 | ruukkua oreganoa |
| 4 kpl | (1 pkt) pitaleipää |
- 1.
Puolita kanan fileeleikkeet. Huuhtele tomaatit.
- 2.
Lisää kaikki muut paitsi feta uunivuokaan (vetoisuus noin 3 l) ja kääntele sekaisin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
- 3.
Ota vuoka uunista, murustele feta pinnalle ja jatka paistamista 15 minuuttia.
- 4.
Viimeistele kypsä kanavuoka hienonnetulla oreganolla. Paahda pitaleivät uunissa tai leivänpaahtimessa ja dippaa leipäpaloja kanavuokaan.
Kun tarvitset ruoan pöytään eikä aikaa ole ylimääräistä, tämä yhden vuoan ihme pelastaa päivän. Välimerellinen broileripannu saa makua tomaateista, yrttimaustetuista oliiveista ja fetajuustosta.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 350 g | (1 pkt) kanan fileeleikkeitä (maustamaton) |
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja (eri värisiä) |
| 400 g | (1 tlk) valkosipulitomaattimurskaa |
| 120 g | (1 ps) yrttimaustettuja oliiveja |
| 100 g | (½ ps) pakastesipulia |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 2 tl | kuivattua oreganoa |
| 1 tl | sokeria |
| 150 g | (1 pkt) fetajuustoa |
Lisäksi | |
| 1/2 | ruukkua oreganoa |
| 4 kpl | (1 pkt) pitaleipää |
Valmistus
- 1
Puolita kanan fileeleikkeet. Huuhtele tomaatit.
Määrä Ainesosa 350 g (1 pkt) kanan fileeleikkeitä (maustamaton) 250 g (1 rs) kirsikkatomaatteja (eri värisiä) - 2
Lisää kaikki muut paitsi feta uunivuokaan (vetoisuus noin 3 l) ja kääntele sekaisin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
Määrä Ainesosa 400 g (1 tlk) valkosipulitomaattimurskaa 120 g (1 ps) yrttimaustettuja oliiveja 100 g (½ ps) pakastesipulia 1 rkl oliiviöljyä 2 tl kuivattua oreganoa 1 tl sokeria - 3
Ota vuoka uunista, murustele feta pinnalle ja jatka paistamista 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 150 g (1 pkt) fetajuustoa - 4
Viimeistele kypsä kanavuoka hienonnetulla oreganolla. Paahda pitaleivät uunissa tai leivänpaahtimessa ja dippaa leipäpaloja kanavuokaan.
Määrä Ainesosa 1/2 ruukkua oreganoa 4 kpl (1 pkt) pitaleipää
Vinkki: Tarjoa vuoan kanssa pastaa tai riisiä pitaleipien sijaan.
Ravintosisältö
445
Energiaa kcal
1865
Energiaa kj
23,8 g
Rasvaa
7,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,3 g
Hiilihydraatteja
11,3 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
24,8 g
Proteiinia
3,8 g
Suolaa
445
Energiaa kcal
1865
Energiaa kj
23,8 g
Rasvaa
7,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,3 g
Hiilihydraatteja
11,3 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
24,8 g
Proteiinia
3,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua oreganoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























