Roomalainen levypizza

arvosana5/5

(3)arviota
8 Palaa

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Pinnalta rapea ja sisältä ilmavan pehmeä roomalainen peltipizza on täydellinen juhlatarjottava, joka onnistuu myös kotiuunissa! Paista levypizza uunipellillä ja täytä herkullisilla täytteillä paiston jälkeen.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

400 g(n. 6 dl) 00-vehnäjauhoja
3 dlkylmää vettä
1 1/2 tlsuolaa
1/2 tlkuivahiivaa
1 rkloliiviöljyä kulhoon

Tomaattikastike

400 g(1 tlk) kuorittuja tomaatteja
1 rkloliiviöljyä
1/2 tlsuolaa
1 kplvalkosipulinkynsi
10 kplbasilikanlehteä

Täytteet

250 g(2 ps, à 125/200 g) mozzarellaa
125 g(½ rs, à 250 g) minitomaatteja
100 g(1 pkt) ilmakuivattua kinkkua
1 kplruukku villirucolaa
30 g(¼ prk, à 113/235 g) kivettömiä oliiveja
2 rkloliiviöljyä
ripaus kuivattua oreganoa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

1 rklöljyä pellin voiteluun

Valmistus (Uuni 250°C)

  1. 1

    Sekoita pohjan ainekset öljyä lukuun ottamatta. Vaivaa noin 15 minuuttia, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Taikina saa jäädä hieman tahmeaksi. Öljyä iso kulho. Muotoile taikina öljytyin käsin palloksi ja siirrä öljyttyyn kulhoon. Peitä tiiviisti ja kohota tunti. Siirrä se sitten jääkaappiin 24 tunniksi.

    MääräAinesosa
    400 g(n. 6 dl) 00-vehnäjauhoja
    3 dlkylmää vettä
    1 1/2 tlsuolaa
    1/2 tlkuivahiivaa
    1 rkloliiviöljyä kulhoon
  2. 2

    Soseuta tomaatit, öljy ja suola. Kuori ja halkaise valkosipuli ja hienonna basilika. Sekoita ne soseeseen. Peitä ja laita jääkaappiin odottamaan taikinan kohoamista.

    MääräAinesosa
    400 g(1 tlk) kuorittuja tomaatteja
    1 rkloliiviöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    10 kplbasilikanlehteä
  3. 3

    Ota taikina huoneenlämpöön 2–3 tunniksi ennen pizzan valmistamista.

  4. 4

    Öljyä uunipelti (33 x 40 cm). Kumoa taikina varoen jauhotetulle työtasolle. Levitä sitä sormenpäillä kevyesti painellen keskeltä kohti ulkoreunaa. Pyri säilyttämään ilmakuplat. Jos taikina ei levity, anna sen levätä hetki peitettynä ja jatka sitten venytystä. Kun pohja on noin puolet pellin koosta, siirrä se pellille ja venytä pellin kokoiseksi.

    MääräAinesosa
    1 rklöljyä pellin voiteluun
  5. 5

    Poista valkosipuli kastikkeesta ja levitä kastike pizzalle. Paista uunin alatasolla 250 asteessa kypsäksi, 10–15 minuuttia. Paista sitten ylätasolla grillivastuksen alla reunaan väriä, noin 3 minuuttia.

  6. 6

    Pizzan paistuessa valmistele täytteet. Valuta juustot. Huuhtele ja lohko tomaatit. Paloittele kinkku. Huuhtele ja kuivaa rucola.

    MääräAinesosa
    250 g(2 ps, à 125/200 g) mozzarellaa
    125 g(½ rs, à 250 g) minitomaatteja
    100 g(1 pkt) ilmakuivattua kinkkua
    1 kplruukku villirucolaa
    30 g(¼ prk, à 113/235 g) kivettömiä oliiveja
  7. 7

    Siirrä kuuma pizza ritilälle tai puualustalle. Asettele toiselle puolikkaalle rucola ja kinkku, toiselle tomaatit ja oliivit. Revi mozzarella pizzalle. Pirskota öljyä ja ripota mausteet päälle.

    MääräAinesosa
    2 rkloliiviöljyä
    ripaus kuivattua oreganoa
    ripaus mustapippuria rouhittuna

Vinkki: Voit paistaa pizzan myös korkeammassa lämmössä, lyhennä tuolloin paistoaikaa.

Vinkki: Valitse pizzaan suosikkitäytteet. Voit lisätä mozzarellan ja muita täytteitä, esimerkiksi salamia, pohjan paistamisen jälkeen ennen pizzan siirtämistä ylätasolle. Paista, kunnes juusto alkaa ruskistua.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl kuivahiivaa, ripaus kuivattua oreganoa, ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
11.11.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä