Roomalainen levypizza
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pinnalta rapea ja sisältä ilmavan pehmeä roomalainen peltipizza on täydellinen juhlatarjottava, joka onnistuu myös kotiuunissa! Paista levypizza uunipellillä ja täytä herkullisilla täytteillä paiston jälkeen.
| Pohja | |
|---|---|
| 400 g | (n. 6 dl) 00-vehnäjauhoja |
| 3 dl | kylmää vettä |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | kuivahiivaa |
| 1 rkl | oliiviöljyä kulhoon |
| Tomaattikastike | |
| 400 g | (1 tlk) kuorittuja tomaatteja |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 10 kpl | basilikanlehteä |
| Täytteet | |
| 250 g | (2 ps, à 125/200 g) mozzarellaa |
| 125 g | (½ rs, à 250 g) minitomaatteja |
| 100 g | (1 pkt) ilmakuivattua kinkkua |
| 1 kpl | ruukku villirucolaa |
| 30 g | (¼ prk, à 113/235 g) kivettömiä oliiveja |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| ripaus kuivattua oreganoa | |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| Lisäksi | |
| 1 rkl | öljyä pellin voiteluun |
- 1.
Sekoita pohjan ainekset öljyä lukuun ottamatta. Vaivaa noin 15 minuuttia, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Taikina saa jäädä hieman tahmeaksi. Öljyä iso kulho. Muotoile taikina öljytyin käsin palloksi ja siirrä öljyttyyn kulhoon. Peitä tiiviisti ja kohota tunti. Siirrä se sitten jääkaappiin 24 tunniksi.
- 2.
Soseuta tomaatit, öljy ja suola. Kuori ja halkaise valkosipuli ja hienonna basilika. Sekoita ne soseeseen. Peitä ja laita jääkaappiin odottamaan taikinan kohoamista.
- 3.
Ota taikina huoneenlämpöön 2–3 tunniksi ennen pizzan valmistamista.
- 4.
Öljyä uunipelti (33 x 40 cm). Kumoa taikina varoen jauhotetulle työtasolle. Levitä sitä sormenpäillä kevyesti painellen keskeltä kohti ulkoreunaa. Pyri säilyttämään ilmakuplat. Jos taikina ei levity, anna sen levätä hetki peitettynä ja jatka sitten venytystä. Kun pohja on noin puolet pellin koosta, siirrä se pellille ja venytä pellin kokoiseksi.
- 5.
Poista valkosipuli kastikkeesta ja levitä kastike pizzalle. Paista uunin alatasolla 250 asteessa kypsäksi, 10–15 minuuttia. Paista sitten ylätasolla grillivastuksen alla reunaan väriä, noin 3 minuuttia.
- 6.
Pizzan paistuessa valmistele täytteet. Valuta juustot. Huuhtele ja lohko tomaatit. Paloittele kinkku. Huuhtele ja kuivaa rucola.
- 7.
Siirrä kuuma pizza ritilälle tai puualustalle. Asettele toiselle puolikkaalle rucola ja kinkku, toiselle tomaatit ja oliivit. Revi mozzarella pizzalle. Pirskota öljyä ja ripota mausteet päälle.
Roomalainen levypizza
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)
Pinnalta rapea ja sisältä ilmavan pehmeä roomalainen peltipizza on täydellinen juhlatarjottava, joka onnistuu myös kotiuunissa! Paista levypizza uunipellillä ja täytä herkullisilla täytteillä paiston jälkeen.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 400 g | (n. 6 dl) 00-vehnäjauhoja |
| 3 dl | kylmää vettä |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | kuivahiivaa |
| 1 rkl | oliiviöljyä kulhoon |
Tomaattikastike | |
| 400 g | (1 tlk) kuorittuja tomaatteja |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 10 kpl | basilikanlehteä |
Täytteet | |
| 250 g | (2 ps, à 125/200 g) mozzarellaa |
| 125 g | (½ rs, à 250 g) minitomaatteja |
| 100 g | (1 pkt) ilmakuivattua kinkkua |
| 1 kpl | ruukku villirucolaa |
| 30 g | (¼ prk, à 113/235 g) kivettömiä oliiveja |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| ripaus kuivattua oreganoa | |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
Lisäksi | |
| 1 rkl | öljyä pellin voiteluun |
Valmistus (Uuni 250°C)
- 1
Sekoita pohjan ainekset öljyä lukuun ottamatta. Vaivaa noin 15 minuuttia, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Taikina saa jäädä hieman tahmeaksi. Öljyä iso kulho. Muotoile taikina öljytyin käsin palloksi ja siirrä öljyttyyn kulhoon. Peitä tiiviisti ja kohota tunti. Siirrä se sitten jääkaappiin 24 tunniksi.
Määrä Ainesosa 400 g (n. 6 dl) 00-vehnäjauhoja 3 dl kylmää vettä 1 1/2 tl suolaa 1/2 tl kuivahiivaa 1 rkl oliiviöljyä kulhoon - 2
Soseuta tomaatit, öljy ja suola. Kuori ja halkaise valkosipuli ja hienonna basilika. Sekoita ne soseeseen. Peitä ja laita jääkaappiin odottamaan taikinan kohoamista.
Määrä Ainesosa 400 g (1 tlk) kuorittuja tomaatteja 1 rkl oliiviöljyä 1/2 tl suolaa 1 kpl valkosipulinkynsi 10 kpl basilikanlehteä - 3
Ota taikina huoneenlämpöön 2–3 tunniksi ennen pizzan valmistamista.
- 4
Öljyä uunipelti (33 x 40 cm). Kumoa taikina varoen jauhotetulle työtasolle. Levitä sitä sormenpäillä kevyesti painellen keskeltä kohti ulkoreunaa. Pyri säilyttämään ilmakuplat. Jos taikina ei levity, anna sen levätä hetki peitettynä ja jatka sitten venytystä. Kun pohja on noin puolet pellin koosta, siirrä se pellille ja venytä pellin kokoiseksi.
Määrä Ainesosa 1 rkl öljyä pellin voiteluun - 5
Poista valkosipuli kastikkeesta ja levitä kastike pizzalle. Paista uunin alatasolla 250 asteessa kypsäksi, 10–15 minuuttia. Paista sitten ylätasolla grillivastuksen alla reunaan väriä, noin 3 minuuttia.
- 6
Pizzan paistuessa valmistele täytteet. Valuta juustot. Huuhtele ja lohko tomaatit. Paloittele kinkku. Huuhtele ja kuivaa rucola.
Määrä Ainesosa 250 g (2 ps, à 125/200 g) mozzarellaa 125 g (½ rs, à 250 g) minitomaatteja 100 g (1 pkt) ilmakuivattua kinkkua 1 kpl ruukku villirucolaa 30 g (¼ prk, à 113/235 g) kivettömiä oliiveja - 7
Siirrä kuuma pizza ritilälle tai puualustalle. Asettele toiselle puolikkaalle rucola ja kinkku, toiselle tomaatit ja oliivit. Revi mozzarella pizzalle. Pirskota öljyä ja ripota mausteet päälle.
Määrä Ainesosa 2 rkl oliiviöljyä ripaus kuivattua oreganoa ripaus mustapippuria rouhittuna
Vinkki: Voit paistaa pizzan myös korkeammassa lämmössä, lyhennä tuolloin paistoaikaa.
Vinkki: Valitse pizzaan suosikkitäytteet. Voit lisätä mozzarellan ja muita täytteitä, esimerkiksi salamia, pohjan paistamisen jälkeen ennen pizzan siirtämistä ylätasolle. Paista, kunnes juusto alkaa ruskistua.
Ravintosisältö
392
Energiaa kcal
1642
Energiaa kj
19,4 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,3 g
Hiilihydraatteja
3,9 g
Sokereita
7,9 g
Kuituja
15,1 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
392
Energiaa kcal
1642
Energiaa kj
19,4 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,3 g
Hiilihydraatteja
3,9 g
Sokereita
7,9 g
Kuituja
15,1 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl kuivahiivaa, ripaus kuivattua oreganoa, ripaus mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























