Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Roomalainen levypizza

Roomalainen levypizza

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Pinnalta rapea ja sisältä ilmavan pehmeä roomalainen peltipizza on täydellinen juhlatarjottava, joka onnistuu myös kotiuunissa! Uuden vuoden levypizza paistetaan uunipellillä ja täytetään herkullisilla täytteillä paiston jälkeen.

Ruokavaliot

Ainekset

pohja

400 g
(n. 6 dl) 00-vehnäjauhoja
3 dl
kylmää vettä
1 1/2 tl
suolaa
1/2 tl
kuivahiivaa
1 rkl
oliiviöljyä kulhoon

tomaattikastike

400 g
(1 tlk) kuorittuja tomaatteja
1 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
1 kpl
valkosipulinkynsi
10 kpl
basilikanlehteä

täytteet

250 g
(2 ps, à 125/200 g) mozzarellaa
125 g
(½ rs, à 250 g) minitomaatteja
100 g
(1 pkt) ilmakuivattua kinkkua
1 kpl
ruukku villirucolaa
30 g
(¼ prk, à 113/235 g) kivettömiä oliiveja
2 rkl
oliiviöljyä
ripaus kuivattua oreganoa
ripaus mustapippuria rouhittuna

lisäksi

1 rkl
öljyä pellin voiteluun

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita pohjan ainekset öljyä lukuun ottamatta. Vaivaa noin 15 minuuttia, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Se saa jäädä hieman tahmeaksi. Öljyä iso kulho. Muotoile taikina öljytyin käsin palloksi ja siirrä öljyttyyn kulhoon. Peitä tiiviisti ja kohota tunti. Siirrä se sitten jääkaappiin 24 tunniksi.

400 g
(n. 6 dl) 00-vehnäjauhoja
3 dl
kylmää vettä
1 1/2 tl
suolaa
1/2 tl
kuivahiivaa
1 rkl
oliiviöljyä kulhoon
2

Soseuta tomaatit, öljy ja suola. Kuori ja halkaise valkosipuli ja hienonna basilika. Sekoita ne soseeseen. Peitä ja laita jääkaappiin odottamaan taikinan kohoamista.

400 g
(1 tlk) kuorittuja tomaatteja
1 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
1 kpl
valkosipulinkynsi
10 kpl
basilikanlehteä
3

Ota taikina huoneenlämpöön 2–3 tunniksi ennen pizzan valmistamista.

4

Öljyä uunipelti (33 x 40 cm). Kumoa taikina varoen jauhotetulle työtasolle. Levitä sitä sormenpäillä kevyesti painellen keskeltä kohti ulkoreunaa. Pyri säilyttämään ilmakuplat. Jos taikina ei levity, anna sen levätä hetki peitettynä ja jatka sitten venytystä. Kun pohja on noin puolet pellin koosta, siirrä se pellille ja venytä pellin kokoiseksi.

1 rkl
öljyä pellin voiteluun
5

Poista valkosipuli kastikkeesta ja levitä kastike pizzalle. Paista uunin alatasolla 250 asteessa kypsäksi, 10–15 minuuttia. Paista sitten ylätasolla grillivastuksen alla reunaan väriä, noin 3 minuuttia.

6

Pizzan paistuessa valmistele täytteet. Valuta juustot. Huuhtele ja lohko tomaatit. Paloittele kinkku. Huuhtele ja kuivaa rucola.

250 g
(2 ps, à 125/200 g) mozzarellaa
125 g
(½ rs, à 250 g) minitomaatteja
100 g
(1 pkt) ilmakuivattua kinkkua
1 kpl
ruukku villirucolaa
30 g
(¼ prk, à 113/235 g) kivettömiä oliiveja
7

Siirrä kuuma pizza ritilälle tai puualustalle. Asettele toiselle puolikkaalle rucola ja kinkku, toiselle tomaatit ja oliivit. Revi mozzarella pizzalle. Pirskota öljyä ja ripota mausteet päälle.

2 rkl
oliiviöljyä
ripaus kuivattua oreganoa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Vinkki: Voit paistaa pizzan myös korkeammassa lämmössä, lyhennä tuolloin paistoaikaa.

Vinkki: Valitse pizzaan suosikkitäytteet. Voit lisätä mozzarellan ja muita täytteitä, esimerkiksi salamia, pohjan paistamisen jälkeen ennen pizzan siirtämistä ylätasolle. Paista, kunnes juusto alkaa ruskistua.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.11.2021
Muokattu: 11.11.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

392

1642

19,4 g

6,3 g

35,3 g

3,9 g

7,9 g

15,1 g

2,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl kuivahiivaa,

ripaus kuivattua oreganoa,

ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli