Kermainen lohikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kermainen lohikeitto

Kermainen lohikeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kermalla viimeistelty lohikeitto on helppo ja herkullinen perinneruoka. Höystä kalakeitto tillillä ja tarjoa ruisleivän kanssa.

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
Sipuli
5 - 7 cm
pala purjon vihreää osaa
6 kpl
Perunaa
1 kpl
Porkkana
2 rkl
margariinia tai voita
2 rkl
Vehnäjauhoja
1 l
Vettä
2 kpl
Kalaliemikuutiota
8 - 10 kpl
Maustepippuria
400 g
Lohifileetä
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1/2 tl
suolaa
1 kpl
ruukku tilliä hienonnettuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise, huuhdo ja silppua purjo. Pese, kuori ja paloittele perunat sekä porkkana.

1 kpl
Sipuli
5 - 7 cm
pala purjon vihreää osaa
6 kpl
Perunaa
1 kpl
Porkkana
2

Sulata rasva kattilassa ja lisää kasvikset. Kuullota sekoitellen noin 2 minuuttia. Ripottele sekaan jauhot ja sekoita. Kaada vesi kattilaan, lisää liemikuutiot ja maustepippurit. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.

2 rkl
margariinia tai voita
2 rkl
Vehnäjauhoja
1 l
Vettä
2 kpl
Kalaliemikuutiota
8 - 10 kpl
Maustepippuria
3

Poista lohesta ruodot ja nahka. Leikkaa kala reilun kokoisiksi kuutioiksi. Lisää kattilaan lohikuutiot ja kerma. Mausta suolalla. Hauduta miedolla lämmöllä 3‒5 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Tarkista maku ja viimeistele keitto tillillä.

400 g
Lohifileetä
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1 kpl
ruukku tilliä hienonnettuna
1/2 tl
suolaa
Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 19.1.2010
Muokattu: 9.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1815

434

27,8 g

9,8 g

21,8 g

2,0 g

2,5 g

22,5 g

3,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 - 7 cm pala purjon vihreää osaa,

1 l Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli