Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise, huuhdo ja silppua purjo. Pese, kuori ja paloittele perunat sekä porkkana.
Sulata rasva kattilassa ja lisää kasvikset. Kuullota sekoitellen noin 2 minuuttia. Ripottele sekaan jauhot ja sekoita. Kaada vesi kattilaan, lisää liemikuutiot ja maustepippurit. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.
Poista lohesta ruodot ja nahka. Leikkaa kala reilun kokoisiksi kuutioiksi. Lisää kattilaan lohikuutiot ja kerma. Mausta suolalla. Hauduta miedolla lämmöllä 3‒5 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Tarkista maku ja viimeistele keitto tillillä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1815
434
27,8 g
9,8 g
21,8 g
2,0 g
2,5 g
22,5 g
3,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
5 - 7 cm pala purjon vihreää osaa,
1 l Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli