Kermainen lohikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kermainen lohikeitto

Kermainen lohikeitto
Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Ruokavalio
Kermalla viimeistelty lohikeitto on helppo ja herkullinen perinneruoka. Höystä kalakeitto tillillä ja tarjoa ruisleivän kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Sipuli
5 - 7 cm
pala purjon vihreää osaa
6 kpl
Perunaa
1 kpl
Porkkana
2 rkl
margariinia tai voita
2 rkl
Vehnäjauhoja
1 l
Vettä
2 kpl
Kalaliemikuutiota
8 - 10 kpl
Maustepippuria
400 g
Lohifileetä
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1/2 tl
suolaa
1 kpl
ruukku tilliä hienonnettuna

Näin teet

1

Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise, huuhdo ja silppua purjo. Pese, kuori ja paloittele perunat sekä porkkana.

1 kpl
Sipuli
5 - 7 cm
pala purjon vihreää osaa
6 kpl
Perunaa
1 kpl
Porkkana
2

Sulata rasva kattilassa ja lisää kasvikset. Kuullota sekoitellen noin 2 minuuttia. Ripottele sekaan jauhot ja sekoita. Kaada vesi kattilaan, lisää liemikuutiot ja maustepippurit. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.

2 rkl
margariinia tai voita
2 rkl
Vehnäjauhoja
1 l
Vettä
2 kpl
Kalaliemikuutiota
8 - 10 kpl
Maustepippuria
3

Poista lohesta ruodot ja nahka. Leikkaa kala reilun kokoisiksi kuutioiksi. Lisää kattilaan lohikuutiot ja kerma. Mausta suolalla. Hauduta miedolla lämmöllä 3‒5 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Tarkista maku ja viimeistele keitto tillillä.

400 g
Lohifileetä
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1 kpl
ruukku tilliä hienonnettuna
1/2 tl
suolaa
Resepti
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 19.1.2010
Muokattu: 7.1.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1815 7259
Energiaa kcal434 1734
Rasvaa27.8 g111.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa9.8 g39.0 g
Hiilihydraatteja21.8 g87.0 g
Sokereita2.0 g8.0 g
Kuituja2.5 g10.0 g
Proteiinia22.5 g90.0 g
Suolaa3.4 g13.6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 5 - 7 cm pala purjon vihreää osaa

  • 1 l Vettä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1815 7259
Energiaa kcal434 1734
Rasvaa27.8 g111.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa9.8 g39.0 g
Hiilihydraatteja21.8 g87.0 g
Sokereita2.0 g8.0 g
Kuituja2.5 g10.0 g
Proteiinia22.5 g90.0 g
Suolaa3.4 g13.6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 5 - 7 cm pala purjon vihreää osaa

  • 1 l Vettä

Resepti
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.