Kermainen lohikeitto - Yhteishyvä

Kermainen lohikeitto

???
Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Sipuli
Pala purjon vihreää osaa
6 kpl
Perunaa
1 kpl
Porkkana
2 rkl
Margariinia
2 rkl
Vehnäjauhoja
1 l
Vettä
2 kpl
Kalaliemikuutiota
8 - 10 kpl
Maustepippuria
400 g
Lohifileetä
2 dl
Ruokakermaa

PINNALLE:

Hienonnettua tilliä

Näin teet

1

Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise purjo, huuhtele huolella ja leikkaa viipaleiksi. Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Sulata kattilan pohjalla rasva ja lisää joukkoon kasvikset. Kääntele aineksia muutama minuutti. Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita. Kaada joukkoon kiehuva vesi ja liemikuutiot ja maustepippurit. Keitä kasviksia, kunnes ne ovat lähes kypsiä. Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi. Lisää kattilaan ruokakerma ja paloiteltu lohi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kala on kypsää, noin 5 minuuttia. Lisää hienonnettua tilliä ja tarjoa keitto ruisleivän kanssa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 19.1.2010
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa