Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nopea possukastike

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Porsaanlihasuikaleista valmistuva helppo arkikastike pelastaa kiireiset päivät.

Ainekset

400 g
(1 pkt) porsaanlihasuikaleita
1 rkl
rypsiöljyä
1 kpl
Sipuli
2 rkl
sinappia (gluteenitonta)
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 1/2 dl
Lihalientä
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1 - 2 rkl
Ruskeaa kastikesuurusta
1/4 dl
hienonnettua persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Ruskista lihasuikaleet öljyssä pannulla. Kuori ja hienonna sipuli ja lisää pannulle. Paista vielä hetki sekoitellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Mausta sinapilla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää lihaliemi ja kerma ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

400 g
(1 pkt) porsaanlihasuikaleita
1 kpl
Sipuli
2 rkl
sinappia (gluteenitonta)
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 1/2 dl
Lihalientä
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1 rkl
rypsiöljyä
2

Ripottele kastikkeeseen ruskea suurus ja hienonnettu persilja samalla hyvin sekoittaen. Tarjoa sianlihakastike keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

1 - 2 rkl
Ruskeaa kastikesuurusta
1/4 dl
hienonnettua persiljaa

Vinkki: Kokeile valmiiksi maustettuja ruokakermoja, niin saat kastikkeeseen vaihtelua.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Sanna Autio, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 20.10.2009
|
Muokattu: 10.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

221

928

12,3 g

2,3 g

5,8 g

1,5 g

1,0 g

22,0 g

1,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl rouhittua mustapippuria,

1 - 2 rkl Ruskeaa kastikesuurusta,

0,25 dl hienonnettua persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli