Nopea possukastike

arvosana5/5

(13)arviota
4 Annosta

30 min

Porsaanlihasuikaleista saa nopean arkikastikkeen, kun ruskistaa ensin suikaleita pannulla ja antaa lihan sitten hautua hetken mureaksi kermaisessa kastikkeessa. Tarjoa klassikkokastike keitettyjen perunoiden kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 g(1 pkt) porsaanlihasuikaleita
1 rklrypsiöljyä
1 kplsipuli
2 rklsinappia (gluteenitonta)
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1 1/2 dllihalientä
2 dl(1 prk) ruokakermaa
1 - 2 rklruskeaa kastikesuurusta
1/4 dlhienonnettua persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Ruskista lihasuikaleet öljyssä pannulla. Kuori ja hienonna sipuli ja lisää pannulle. Paista vielä hetki sekoitellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) porsaanlihasuikaleita
    1 kplsipuli
    1 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Mausta sinapilla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää lihaliemi ja kerma. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 rklsinappia (gluteenitonta)
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1 1/2 dllihalientä
    2 dl(1 prk) ruokakermaa
  3. 3

    Ripottele kastikkeeseen ruskea suurus ja hienonnettu persilja samalla hyvin sekoittaen. Tarjoa sianlihakastike keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

    MääräAinesosa
    1 - 2 rklruskeaa kastikesuurusta
    1/4 dlhienonnettua persiljaa

Vinkki: Kokeile valmiiksi maustettuja ruokakermoja, niin saat kastikkeeseen vaihtelua.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 dl hienonnettua persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä