Lyonin kana

arvosana4/5

(28)arviota
4 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Ranskalainen klassikkoruoka Lyonin kana eli etikkakana valmistuu kotikeittiössä mehevistä paistileikkeistä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
900 g(2 pkt, à 450 g) broilerin paistileikkeitä (maustamaton)
150 g(1 prk) ranskankermaa 15 %
1 kplsipuli
3 - 4 kplvalkosipulinkynttä
1 rklrypsiöljyä
3/4 - 1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
50 g(2 rkl) tomaattipyreetä
1 1/2 dlpunaviinietikkaa
3 dlkanalientä
1/2 tlsokeria
2 rklsalvianlehtiä hienonnettuna

Vuoan voiteluun

1/2 rklrypsiöljyä

Koristeluun

salvianlehtiä

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Ota broileri ja ranskankerma huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja puolita valkosipulinkynnet.

    MääräAinesosa
    900 g(2 pkt, à 450 g) broilerin paistileikkeitä (maustamaton)
    150 g(1 prk) ranskankermaa 15 %
    1 kplsipuli
    3 - 4 kplvalkosipulinkynttä
  2. 2

    Ruskista paistileikkeiden pinnat öljyssä (1/2 rkl) pannulla kahdessa erässä. Siirrä öljyttyyn uunivuokaan (vetoisuus 3 l). Mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    900 g(2 pkt, à 450 g) broilerin paistileikkeitä (maustamaton)
    1 rklrypsiöljyä
    3/4 - 1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Kuullota sipulit öljyssä (1/2 rkl) pannulla. Lisää tomaattipyree ja etikka. Nosta levyn lämpötilaa ja anna etikan kiehahtaa ja sihahtaa kunnolla. Keitä noin 5 minuuttia. Lisää kanaliemi ja sokeri. Keitä lientä kokoon noin 10 minuuttia, kunnes jäljellä on noin puolet liemen määrästä.

    MääräAinesosa
    50 g(2 rkl) tomaattipyreetä
    1 1/2 dlpunaviinietikkaa
    3 dlkanalientä
    1/2 tlsokeria
  4. 4

    Ota 1 desilitra lientä erilleen. Sekoita liemi muutamassa erässä ranskankermaan. Lisää ranskankermaseos ja salvia lopun liemen joukkoon. Kaada kastike broilerien päälle vuokaan.

    MääräAinesosa
    2 rklsalvianlehtiä hienonnettuna
  5. 5

    Kypsennä 225-asteisessa uunissa 15−20 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Koristele salvianlehdillä. Tarjoa esimerkiksi palsternakka-perunasoseen kanssa.

    MääräAinesosa
    salvianlehtiä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: salvianlehtiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
24.9.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä