Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lyonin kana

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Ranskalainen klassikkoruoka Lyonin kana eli etikkakana valmistuu tällä kertaa mehevistä paistileikkeistä.

Ainekset

900 g
(2 pkt, à 450 g) broilerin paistileikkeitä (maustamaton)
150 g
(1 prk) ranskankermaa 15 %
1 kpl
sipuli
3 - 4 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
3/4 - 1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
50 g
(2 rkl) tomaattipyreetä
1 1/2 dl
punaviinietikkaa
3 dl
kanalientä
1/2 tl
sokeria
2 rkl
salvianlehtiä hienonnettuna

Vuoan voiteluun

1/2 rkl
rypsiöljyä

Koristeluun

salvianlehtiä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota broileri ja ranskankerma huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja puolita valkosipulinkynnet.

900 g
(2 pkt, à 450 g) broilerin paistileikkeitä (maustamaton)
150 g
(1 prk) ranskankermaa 15 %
1 kpl
sipuli
3 - 4 kpl
valkosipulinkynttä
2

Ruskista paistileikkeiden pinnat öljyssä (1/2 rkl) pannulla kahdessa erässä. Siirrä öljyttyyn uunivuokaan (vetoisuus 3 l). Mausta suolalla ja pippurilla.

900 g
(2 pkt, à 450 g) broilerin paistileikkeitä (maustamaton)
1 rkl
rypsiöljyä
3/4 - 1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Kuullota sipulit öljyssä (1/2 rkl) pannulla. Lisää tomaattipyree ja etikka. Nosta levyn lämpötilaa ja anna etikan kiehahtaa ja sihahtaa kunnolla. Keitä noin 5 minuuttia. Lisää kanaliemi ja sokeri. Keitä lientä kokoon noin 10 minuuttia, kunnes jäljellä on noin puolet liemen määrästä.

50 g
(2 rkl) tomaattipyreetä
1 1/2 dl
punaviinietikkaa
3 dl
kanalientä
1/2 tl
sokeria
4

Ota 1 desilitra lientä erilleen. Sekoita liemi muutamassa erässä ranskankermaan. Lisää ranskankermaseos ja salvia lopun liemen joukkoon. Kaada kastike broilerien päälle vuokaan.

2 rkl
salvianlehtiä hienonnettuna
5

Kypsennä 225-asteisessa uunissa 15−20 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Koristele salvianlehdillä. Tarjoa esimerkiksi palsternakka-perunasoseen kanssa.

salvianlehtiä
Miltä maistui?(18 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 27.9.2021
|
Muokattu: 23.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

396

1658

20,0 g

7,0 g

4,3 g

3,3 g

0,5 g

46,3 g

3,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

salvianlehtiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli