Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Pese lime. Raasta kuori ja purista mehu. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja lisää limenmehu sekä -kuori. Kääntele taikina varovasti nuolijalla tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille. Paista uunissa 8–10 minuuttia.
Valuta ananas siivilässä lusikalla painellen, ota mehu talteen. Vaahdota kerma. Sekoita rahka, kookoshiutaleet, sokeri ja puolet mehusta vaahtoon.
Ripottele sokeria puhtaalle leivinpaperille ja kumoa kuuma kääretorttulevy sen päälle. Irrota päällimmäinen leivinpaperi torttulevystä varovasti vetäen ja anna jäähtyä.
Kostuta torttulevy lopulla ananasmehulla. Levitä 2/3 vaahtoa päälle. Levitä ananasmurska tasaisesti vaahdon pinnalle. Kääri levy tiukalle rullalle leivinpaperin avulla kapeasta sivusta aloittaen, jätä saumapuoli alle. Levitä loppu täyte ohueksi kerrokseksi kääretortun pinnalle.
Kauli vihreä sokerimassa 40 cm x 25 cm kokoiseksi levyksi. Käytä tarvittaessa apuna tomusokeria. Pyöräytä levy kaulimen ympärille ja nosta sen avulla tortun päälle. Taputtele tasaiseksi ja leikkaa ylimääräinen massa alareunoista ja päädyistä. Kauli mustasta sokerimassasta kolme 25 cm pitkää ja 2,5 cm leveää nauhaa. Leikkaa nauhoihin terävän veitsen kärjellä V-kirjaimia ja nosta kärjet pystyyn. Sipaise nauhojen alapinnoille hieman vettä ja aseta nauhat koristeeksi kääretortun pinnalle. Leikkaa ylimääräiset nauhanpäät pois. Säilytä torttu jääkaapissa ja tarjoa parin päivän kuluessa.
Vinkki: Mausta kostutusmehu lisäämällä siihen vaaleaa rommia makusi mukaan.
Vinkki: Saat gluteenittoman kääretortun korvaamalla vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
375
1572
20,4 g
9,6 g
37,8 g
30,2 g
2,0 g
8,4 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
sokeria (leivinpaperille).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli