Kiehauta vesi, lisää liemikuutio ja kasvikset. Keitä 15 minuuttia.
Tee basilikaöljy. Nypi basilikan lehdet varsineen pieneen kulhoon, mittaa öljy. Surauta tasaiseksi kulhossa sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
Tee krutongit. Kuutioi leipäviipaleet. Paahda leipäkuutiot pannulla.
Soseuta kasvikset liemineen sauvasekoittimella. Lisää noin 2/3 kermasta ja kuumenna. Viimeistele annokset tilkalla juustokermaa ja basilikaöljyä sekä krutongeilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
166
694
11,0 g
6,8 g
11,5 g
2,3 g
0,8 g
3,8 g
2,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
7 dl vettä,
600 g (2 pkt) Kotimaista juureskuutioita,
1 dl Kotimaista rypsiöljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli