Mittaa kuivat aineet isoon kulhoon. Lisää kylmä maito ja sulatettu rasva. Sekoita taikinaa vain sen verran, että ainekset sekoittuvat. Peitä kulho löyhästi kelmulla ja pyyheliinalla. Anna kohota vedottomassa paikassa huoneenlämmössä noin 8 tuntia.
Kumoa taikina jauhotetulle leivinpaperille. Taputtele se jauhotetuin käsin levyksi. Ripottele noin 2 rkl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria taikinalevylle. Leikkaa kylmä rasva lastuiksi ja levitä 1/3 rasvasta sokerin päälle. Käännä taikinan reunat täytteen päälle ja toista rasvan ja sokerin lisääminen kaksi kertaa. Käytä taittelussa tarvittaessa apuna vähän jauhoja. Peitä pulla liinalla ja anna kohota 2 tuntia.
Laita noin 3 litran vetoinen tyhjä pata kansineen uuniin ja kuumenna uuni 200-asteiseksi.
Ota pata uunista ja siirrä kohonnut pulla leivinpapereineen varovasti kuumaan pataan. Pane kansi päälle. Kypsennä pullaa uunin keskitasolla 35 minuuttia. Poista kansi ja jatka kypsennystä vielä noin 15 minuuttia. Siirrä pulla ritilälle jäähtymään.
Sekoita kuorrutus tomusokerista ja sitruunamehusta. Valuta kuorrute pullalle ja ripottele nonparelleja pinnalle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
356
1489
11,5 g
4,5 g
54,7 g
19,2 g
1,7 g
6,9 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl kardemummaa,
1 tl kuivahiivaa,
nonparelleja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli